Coreea de Nord a ameninţat din nou că ar putea folosi "preventiv" arma nucleară

Coreea de Nord a ameninţat din nou că ar putea folosi "preventiv" arma nucleară

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a reiterat că Phenianul ar putea folosi "preventiv" arma nucleară pentru a contracara forţe ostile.

Kim Jong Un a ameninţat din nou cu folosirea ''preventivă'' a armei nucleare, au relatat sâmbătă media oficiale, citate de AFP.

Pentru "a menţiune superioritatea absolută" a forţelor armate nord-coreene, ţara trebuie să fie capabilă "să controleze şi să contracareze preventiv orice încercări periculoase şi ameninţări, dacă va fi necesar", le-a spus liderul unor ofiţeri superiori, conform agenţiei oficiale de presă KCNA.

Phenianul trebuie să continue să îşi dezvolte arsenalul pentru a dispune de o "forţă militară zdrobitoare pe care să nu o poată provoca nicio putere din lume", a afirmat Kim Jong Un, potrivit Agerpres.

Este "colacul de salvare care garantează securitatea ţării noastre", a spus el.

În timpul unei impozante defilări militare la 25 aprilie, el a afirmat că ar putea recurge la arsenalul nuclear dacă "interesele fundamentale" ale Coreii de Nord sunt ameninţate.

Kim Jong Un a reiterat afirmaţiile cu ocazia unei întâlniri cu militari de rang înalt în cadrul căreia a ţinut să salute munca depusă la parada militară de la 25 aprilie, organizată cu ocazia marcării a 90 de ani de la crearea Armatei Populare Revoluţionare a Coreii.

De la începutul anului, Phenianului e efectuat cel puţin zece teste, lansând în special o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) cu rază lungă de acţiune, pentru prima dată după 2017.

Coreea de Nord continuă să ignore propunerile de reluare a negocierilor lansate de Washington.

Comenteaza