Video Cristian Lungu explică de ce a făcut trecerea de la PMP Cluj la AUR: „Acestea au fost motivele”

Cristian Lungu explică de ce a făcut trecerea de la PMP Cluj la AUR: „Acestea au fost motivele”

Situația juridică complicată din Partidul Mișcarea Populară (PMP), unde Cristian Diaconescu și Eugen Tomac se luptă de câțiva ani pentru putere, l-a făcut pe fostul lider al PMP Cluj, Cristian Lungu, să își revizuiască opțiunile.

Fostul senator, care acum candidează pe lista AUR pentru Consiliul Județean Cluj la alegerile locale din 9 iunie, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre motivele din spatele deciziei sale.

Încă din momentul în care m-am întors acasă din Statele Unite ale Americii, în 2016, și am intrat în politică, eu am activat într-un singur partid până recent: Partidul Mișcarea Populară. Am petrecut acolo 7 ani alături de colegii mei. Este partidul care mi-a dat un mandat de senator și am fost, alături de partid, în diferite episoade pe care nu este momentul acum să le discutăm.

Dar, după anul 2022, a existat o incertitudine juridică între fostul președinte Cristian Diaconescu și actualul președinte validat de instanță, Eugen Tomac. Această incertitudine juridică putea să conducă la o posibilă invalidare a unor candidaturi. Era o discuție despre cine depune candidaturile, cine le semnează, etc.

Atunci, respectiva incertitudine juridică m-a determinat și pe mine să caut o formațiune politică. Una care, în primul rând, să mă reprezinte doctrinar. Eu sunt conservator încă din 2017, din primele săptămâni de mandat în Senatul României. De asemenea, am căutat o formațiune care să-ți dea o stabilitate juridică”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Cristian Lungu.

„Acestea sunt motivele care au dus la prezența mea pe lista Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) unde voi candida la Consiliul Județean Cluj, pe poziția a 7-a”, a conchis Lungu.

Comenteaza