Video Cu cine ar putea face alianță PNL la nivel local, după alegerile de duminică. Maria Forna: „UDMR rămâne prima opțiune”

Cu cine ar putea face alianță PNL la nivel local, după alegerile de duminică. Maria Forna: „UDMR rămâne prima opțiune”
| Foto: Facebook.com/Maria Forna

PNL Cluj a obținut, la alegerile locale din 2020, nu mai puțin de 19 mandate de consilieri județeni. Liberalii clujeni își propun să aibă cel puțin același rezultat și la scrutinul din 9 iunie.

Maria Forna, consilier județean PNL și șefa Autorității Teritoriale de Ordine Publică Cluj, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre strategia liberalilor din această campanie.

Noi, în campania electorală, am abordat mesajele noastre în sens pozitiv. Nu ne-am raportat la contracandidați. Nu am folosit atacuri. Pe de altă parte, nici nu am simțit atacuri de la contracandidații noștri astfel încât să fim obligați să ne apărăm. A fost o campanie pozitivă, bazată pe ceea ce am reușit ca echipă a PNL Cluj.

La nivel de Consiliu Județean, domnul președinte Alin Tișe, împreună cu echipa de candidați pentru forul administrativ județean, am ilustrat ceea ce am realizat, dar și ceea ce ne propunem în mandatul următor. Dezbatarea pe care noi am abordat-o a fost dezbaterea directă cu cetățeanul. 

Cred că acest lucru este cel mai important. Cetățeanul are ultimul cuvânt. Duminică, el va pune ștampila pe partidul, respectiv candidatul care a reușit cel mai bine să transpună până acum voința cetățeanului în proiecte concrete și să prezinte o viziune reală în ceea ce vrea să facă pe viitor.

Suntem îndreptățiți să câștigăm aceste alegeri. Dorim să continuăm ce am început, adică dezvoltarea județului Cluj, menținerea județului acolo unde îi este locul ca și pol de dezvoltare economică și socială. Este unul dintre cele mai sigure județe ale României”, a declarat, la ZIUA LIVE, Maria Forna.

Forna: „Cum fotbalul este pe goluri, și politica este pe voturi. Vedem ce se întâmplă duminică”

„Partenerii noștri la guvernarea locală, atât la nivel local cât și județean, au fost și sunt colegii de la UDMR. Împreună am reușit să concretizăm proiecte importante pentru municipiul Cluj-Napoca și pentru județul nostru. Atât Emil Boc, cât și Alin Tișe, dar și noi ca echipă am colaborat extrem de bine cu colegii de la UDMR, și sunt convinsă că și după 9 iunie acest parteneriat poate fi continuat. Ziua de 9 este decisivă. Așa cum fotbalul este pe goluri, și politica este pe voturi. Vedem duminică fiecare ce procent va obține și în funcție de asta ne vom așeza la masă și vom discuta concret despre ce ne propunem”, a precizat șefa ATOP Cluj.

Maria Forna a mai fost întrebată dacă PNL+UDMR nu vor acumula o majoritate de peste 50% după alegerile locale din 9 iunie, care ar fi partidul cu care vor discuta liberalii.

Este o decizie prematură să afirm cu cine vom realiza alianță pe lângă colegii de la UDMR. Discutăm după ziua de duminică. Vedem exact care sunt rezultatele și apoi ne vom așeza la masă. În acest moment, UDMR este prima opțiune pentru continuarea alianței pe plan local.

În 2020, noi am obținut o majoritate în Consiliul Județean. Am acumulat 19 mandate de consilieri județeni, din totalul de 37. Cred că în acest an vom obține cel puțin același rezultat. Acestea sunt așteptările noastre, care sunt bazate și pe interacțiunile cu cetățenii. Cred că vom obține cel puțin 19 mandate și, bineînțeles, președinția forului județean”, a conchis candidata la un nou mandat de consilier județean.

Comenteaza