Cu cine NU ar guverna Alianţa Dreapta Unită. Ludovic Orban: „Exclus PSD şi cu AUR”

Cu cine NU ar guverna Alianţa Dreapta Unită. Ludovic Orban: „Exclus PSD şi cu AUR”
| Foto: digi24.ro

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afirmă că şi-a dorit ca Alianţa Dreapta Unită să fie una politică, înscrisă la Tribunal, nu doar o alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare.

Fostul premier se declară optimist că această alianță va funcţiona şi după scrutinul pentru Parlamentul European.

”Am să fiu sincer cu dumneavoastră: Forţa Dreptei, când a deschis discuţiile cu USR şi cu PMP, noi am dorit o alianţă politică, nu o alianţă electorală, o alianţă politică, care să fie înscrisă la Tribunal şi în care să se negocieze un protocol cu privire la toate alegerile din anul 2024. Nu ne-am înţeles decât pe alianţă electorală la europarlamentare. E un pas înainte.

Sigur, colaborarea în cadrul campaniei pentru alegerile pentru Parlamentul European ne va ajuta să ne cunoaştem mai bine, să lucrăm împreună pentru atingerea obiectivelor şi vom vedea exact cum vor evolua lucrurile şi pentru celelalte tipuri de alegeri. Sigur că, cel mai probabil, vom ajunge la o formulă de colaborare şi pentru celelalte alegeri”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit news.ro.
 
Întrebat cu cine ar face alianţă după alegeri pentru realizarea unei eventuale formule de guvernare, Orban a răspuns: ”O să vă spun sigur cu cine nu am face: cu PSD şi cu AUR”.

Comenteaza