Cu cine votează clujenii la congresul PDL de sâmbătă VIDEO

Cu cine votează clujenii la congresul PDL de sâmbătă VIDEO
Elena Udrea pare să fie favorita democrat-liberalilor clujeni la convenţia naţională de sâmbătă. În frunte cu Emil Boc, majoritatea delegaţilor din judeţ îl vor susţine pe fostul ministru al Dezvoltării în cursa pentru preşedinţia partidului. Pe locul doi în preferinţele clujenilor se situează Vasile Blaga, în timp ce Monica Macovei va avea de partea sa doar o mână de susţinători din Cluj.

 

Democrat-liberalii clujeni care vor participa sâmbătă la convenţia naţională a partidului vor vota masiv cu Elena Udrea. Tonul l-au dat primarul Emil Boc şi preşedintele filialei judeţene, Daniel Buda, care şi-au exprimat deschis suţinerea pentru fostul ministru. Aceeaşi părere o are şi preşedintele organizaţiei de tineret, Radu Moisin.

"Dintre opţiunile existente, deşi eu mi-aş fi dorit alta, dintre cele trei opţiuni voi vota cu doamna Udrea", spune preşedintele OT PDL Cluj, consilierul local Radu Moisin. "Cu restul consilierilor locali n-am discutat această chestiune. Fiecare are libertatea de a alege. Majoritatea dintre ei au văzut toate cele trei moţiuni aşa că vor putea lua o decizie în cunoştinţă de cauză".

Două din cele mai importante organizaţii din judeţ, Turda şi Câmpia Turzii, vor merge tot pe mâna Elenei Udrea. Cele două filiale vor participa la congres cu aproximativ 50 de delegaţi.

"Turda şi Câmpia Turzii mergem pe vot cu doamna Elena Udrea", spune preşedintele PDL Turda, Tudor Ştefănie. "Eu am înţeles că, cel puţin la Turda, toată lumea merge pe această opţiune, n-a fost nimeni să spună că are altă opţiune. La Câmpia Turzii cam aceleaşi opţiuni ar fi".

Considerat un susţinător al actualului preşedinte Vasile Blaga, senatorul Alin Tişe spune că nu s-a decis pe cine va susţine la alegerile interne.

"Eu cred că fiecare delegat va vota aşa cum îi dictează propria conştiinţă şi este foarte bine, pentru că este pentru prima dată după mulţi ani când avem o competiţie reală în PDL", spune Tişe. "În ceea ce mă priveşte, eu voi lua o decizie şi voi vota, din punctul meu de vedere, voi alege acea formulă care îmi garantează mie, pe de o parte, siguranţa că acest partid ca rămâne unit şi doi, consecvenţa în politica pe care am făcut-o atâţia ani".

Dintre clujeni, până acum doar Adrian Papahagi s-a alăturat deschis echipei de susţinători a europarlamentarului Monica Macovei. Judeţul Cluj va fi prezent la convenţia de sâmbătă cu aproximativ 180 de delegaţi.

ziuadecj.ro vă ţine la curent pe parcursul zilei cu desfăşurarea alegerilor, prin trimisul special la Bucureşti Valentin Mălăescu


Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Cristi Rus

 

Comenteaza