Cu cine vrea AUR Cluj să intre în viitorul Parlament al României

Cu cine vrea AUR Cluj să intre în viitorul Parlament al României
| Foto: Facebook.com/AURCLUJ

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Cluj și-a stabilit listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 1 Decembrie 2024.

De ziua lor, pe 1 Decembrie, românii sunt așteptați la urne să își aleagă noii parlamentari. Partidele politice iau ca și reper rezultatele alegerilor din 9 iunie, în special cele de la Consiliul Județean.

Atunci, AUR Cluj a obținut 10,42% din voturile alegătorilor, ceea ce ar echivala, la alegerile generale din Decembrie, cu cel puțin un mandat de deputat, la fel ca și în actualul mandat 2020-2024.

Astfel, actualul deputat Alin Coleșa nu este sigur că va fi în Parlamentul României și în viitorul mandat. El este pe poziția a doua la Camera Deputaților, lista fiind deschisă de Ramona Bruynseels, fostă candidată în 2019 la alegerile prezidențiale din partea formațiunii lui Dan Voiculescu, Partidul Umanist Social-Liberal. Pe poziția a treia se află Vicențiu-Mircea Irimie, fost deputat din partea PDL.

La Senat, lista este deschisă de către coordonatorul filialei AUR Cluj, care a fost ales și consilier judeţean la alegerile locale din vară, Cristian Sipoș. Pe poziția a doua este fostul candidat la primăria Turda din partea AUR, Adrian Nap.

„Acestea sunt principalele nume cu care venim în fața clujenilor. Este prematur să mă pronunț în legătură cu câte mandate vom obține. Cert este că dacă noi vom intra în turul al doilea la alegerile prezidențiale, cu președintele nostru George Simion, atunci vom face o figură frumoasă. Pentru el luptăm tot partidul, să intre în turul doi și apoi să iasă președinte”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Cristian Sipoș.

Listele AUR Cluj vor fi depuse la Biroul Electoral Județean, împreună cu dosarele candidaților, miercuri, 16 octombrie.

La alegerile din anul 2020,  AUR a intrat pentru prima dată în Parlament cu – 9,08%, adică 535.828 de voturi.

Comenteaza