Video Cum se vede campania electorală din teren. Liderul PNL Cluj: „Cea mai intensă de când fac politică”

Cum se vede campania electorală din teren. Liderul PNL Cluj: „Cea mai intensă de când fac politică”
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Au mai rămas doar 5 zile până când vor fi organizate alegerile locale și cele europarlamentare. Duminică, 9 iunie 2024, românii sunt chemați la urne după o pauză de 4 ani.

Liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre cum a decurs campania electorală din teren, care se va încheia vineri, 7 iunie. 

A fost o campanie lungă, cea mai intensă probabil de când fac politică, dat fiind faptul că avem alegeri comasate. Asta a fost o bună oportunitate de a discuta cu cetățenii despre ceea ce înseamnă necesitatea unor investiții în diverse zone, la nivel local, dar și despre apartenența României la nivel european.

În proporție de 80% din fondurile folosite pentru dezvoltarea și modernizarea comunităților sunt fonduri europene. Fiecare candidat la o funcție locală are acum ocazia să spună și să vorbească despre această chestiune. Acolo unde sunt administrații liberale, unde am avut primari PNL, comunitățile sunt foarte bine dezvoltate.

Din păcate, nu pot spune același lucru despre primăriile care au fost gestionate de către PSD. Vedem o diferență majoră între ceea ce înseamnă dezvoltarea acestor UAT-uri. Este o diferență așa cum se constată între județul Cluj și județe din estul României, precum Vaslui sau altele. Mi-aș fi dorit să avem o dezvoltare armonioasă la nivelul întregului județ.

La Cluj, acolo unde sunt primari liberali, lucrurile merg bine. Este foarte important să avem aceste administrații liberale peste tot în județ. Câteodată pofta vine mâncând, adică te îndemni de la unul la altul. Atunci sigur că lucrurile merg bine. Vedem ce investiții avem în municipiul Cluj-Napoca”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Șeful PNL Cluj se arată convins că alegerile locale, la Cluj, vor fi câștigate de Partidul Național Liberal.

„Oamenii și-au făcut datoria. Domnul Alin Tișe a modernizat și dezvoltat județul într-un mod excepțional. S-au făcut investiții serioase în zona de infrastructură rutieră sau medicală. Clujul este o „Mecca” din punct de vedere al actului medical. Cetățenii cu siguranță vor aprecia aceste lucruri”, subliniat Buda. 

Atât Emil Boc, cât și Alin Tișe, au tot vorbit în această campanie despre zona metropolitană. Tot mai multe probleme își găsesc rezolvarea doar la nivel metropolitan. 

Așa este. Nu poți să discuți de modernizarea municipiului Cluj-Napoca și a județului Cluj fără să ai în vedere zona metropolitană. Dacă ne uităm puțin la ceea ce înseamnă marile metropole de la nivel european precum Bruxelles, Roma sau orice altă capitală, putem observa că zona metropolitană gen Florești, Baciu, Apahida este inclusă în inelul metropolitan. Este logic să asigurăm această conexiune între localități care vor face diferența. Trebuie să ai un transport în comun care să permită să ajungi din punctul a în punctul b cât se poate de repede. De asemenea, trebuie construite creșe, școli, pentru a nu aduce mereu copiii la Cluj-Napoca. Asta poate fi făcută doar în echipă și doar cu ajutorul fondurilor europene”, a conchis eurodeputatul clujean.

Comenteaza