Cum va fi ales președintele PSD. Alegeri și la Cluj, în weekend

Cum va fi ales președintele PSD. Alegeri și la Cluj, în weekend
| Foto: romaniatv.net

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a anunţat că preşedintele partidului va fi votat în mod electronic, pe telefonul mobil, în baza unui cod QR pe care fiecare delegat îl va primi pe spatele legitimaţiei. 

„Vom avea o premieră. La acest congres se va vota preşedintele electronic, pe telefonul mobil, în baza unui cod QR individual, pe care îl va primi fiecare delegat pe spatele legitimaţiei. Pe acel QR va avea acces şi la documentele partidului, iar când se deschide sesiunea de vot se va vota acolo”, spune Lucian Romaşcanu.

Social-democratul afirmă că această metodă este una sigură şi explică de ce a fost adoptată această variantă.

„Din experienţa trecută, votul fizic însemna câteva ore, la câteva mii de delegaţi. Numărarea însemna alte câteva ore,votul fizic dura ore, iar lucrările efectiv s-ar fi desfăşurat cu foarte puţină lume în sală. Este un vot secretizat. Nu se ştie cine a votat ce. Este asigurată această secretiare de aplicaţia care ne-a fost ăprezentată. Acest vot se va închide în 15 minute, cu rezultat cu tot”, încheie Romaşcanu.

Alegeri și în PSD Cluj / Vasile Dîncu, singurul candidat la funcția de președinte

După aproximativ șapte ani de interimat, PSD Cluj organizează, în sfârșit, alegeri. Actualul lider interimar al organizației, europarlamentarul Vasile Dîncu este, până în acest moment, singurul care și-a exprimat intenția de a candida la funcția de președinte.

Comenteaza