Video Cum vede europarlamentarul Daniel Buda vizita în România a ministrului austriac de Interne: „Ei sunt în continuare nemulțumiți”

Cum vede europarlamentarul Daniel Buda vizita în România a ministrului austriac de Interne: „Ei sunt în continuare nemulțumiți”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, nu s-a răzgândit în privința aderării României la Schengen. Venit la București, acesta a spus din nou că sistemul de protecție a frontierelor este nefuncțional și că nu poate „oferi” o dată pentru aderarea la spațiul european de liberă circulație.

Eurodeputatul clujean Daniel Buda a comentat, la ZIUA LIVE, vizita ministrului austriac la noi în țară, arâtându-se rezervat că aceasta va produce prea multe schimbări.

Eu sunt oarecum rezervat în privința vizitei acestui ministru, dat fiind faptul că din păcate la nivel european, Comisia Europeană a încercat să vină cu o serie de soluții, dar din câte înțeleg ei (austriecii – n.red.) sunt în continuare nemulțumiți vizavi de gestionarea Spațiului Schengen.

Sigur, tototdată este un lucru bun că vine în România, pentru a vedea în momentul de față că suntem pregătiți pentru a asigura securitatea și stabilitatea la nivelul frontierelor, ceea ce facem deja de mult timp, chiar dacă nu suntem încă în Schengen.

Chiar dacă nu se mai discută atât de mult în spațiul puiblic pe această termă, există o presiune foarte mare pe diverse paliere făcută la nivel european în vederea intrării României în Spațiul Schengen. Avem foarte mulți aliați în acest sens”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Conform liderului PNL Cluj, 2023 trebuie să fie anul în care România va adera la Spațiul Schengen, iar transportatorii români sunt printre cei mai afectați de întârzierea aderării.

„Cred că anul acest trebuie să intrăm neapărat în Schengen. La anul va fi mult mai complicat, din cauza alegerilor. Nu cred că trebuie să fim mai naționaliști că nu am fost primiți și să negăm importanța aderării la Uniunea Europeană. Vedem chiar în Austria câte voturi au primit naționaliștii. Se întâmplă niște lucruri la nivel european care ar trebui să stârnească îngrijorare. Nu vreau să cred că poporul român poate să fie atât de naiv și să prindă la el aceste curente naționaliste de maniera în care să pună sub semnul întrebării apartenența la UE”, a adăugat Buda.

Amintim, Austria este singura ţară din UE care s-a opus constant intrării României în spaţiul Schengen. În cazul Bulgariei, opoziţia a fost exprimată de Olanda.

Poza noua 07.08.2018

Comenteaza