Cum vede liderul PSD Cluj rotativa din luna mai: „Anumiți miniștri vor avea explicații de dat”

Cum vede liderul PSD Cluj rotativa din luna mai: „Anumiți miniștri vor avea explicații de dat”

Rotativa guvernamentală dintre PSD și PNL este programată să aibă loc în jurul datei de 25 mai 2023. Atunci, social-democrații și liberalii vor schimba între ei premierul, dar și o parte din ministere.

Conform înțelegerii făcute la începutul coaliției, odată cu rocada premierului, cele două partide ar trebui să facă schimb de ministere și funcții din fruntea Guvernului.

Mai concret, Ministerul Transporturilor, Finanțelor și o funcție de secretar general al Guvernului care în prezent sunt la PSD ar trebui să treacă la PNL, iar Ministerul Justiției, Investițiilor și Proiectelor Europene și șefia Cancelariei premierului, în prezent la liberali, ar trebui să ajungă la social-democrați.

Președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a vorbit, la un post de radio, despre acest subiect, afirmând că în luna mai există sporite șanse ca Marcel Ciolacu să devină premierul României cu drepturi depline.

Întrebat fiind ce va presupune, în materie de schimbări, conducerea Guvernului de către PSD, Cordoș a afirmat că în mod evident coaliția își va continua colaborarea, dar anumiți miniștri acum în funcție, precum ministrul energiei, Virgil Popescu, vor avea niște explicații de dat pentru acitvitățile lor îndoielnice.

Întrebat fiind dacă Bode își va perpetua conducerea în fruntea MAI, șeful PSD Cluj a spus că decizia aparține celor de la PNL.

Comenteaza