Cum vede Vasile Dîncu șansele candidaților vehiculați pentru prezidențiale

Cum vede Vasile Dîncu șansele candidaților vehiculați pentru prezidențiale
| Foto: Facebook.com/vasilesebastiandincu

Liderul PSD Cluj este de părere că în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2024 vor ajunge candidatul social-democraților și un candidat independent. 

În privința candidaților, Vasile Dîncu a susținut Micea Geoană este în prezent un candidat cu șanse pentru președinție, pentru că „s-a proiectat într-un spaţiu politic neutru oarecum, mergând pe o idee non-ideologică, pe un program de reconstrucţie a României”. 

Fostul ministru nu exlude nici o susținere a PNL pentru Mircea Geoană, dar nici posibilitatea ca un candidat independent să ajungă în finala prezidenţială din 2024, preconizând că în turul doi ar putea ajunge candidatul PSD și un independent.

Dîncu este însă de părere că nici Elena Lasconi, nici Laura Codruţa Koveşi, nu ar avea şanse la alegerile prezidenţiale.n

„Elena Lasconi este un jurnalist responsabil, nu o să iasă niciodată în evidenţă, nu poate să meargă pe modelul Diana Şoşoacă. Chiar dacă ar candida, ar ajunge să se lovească de limitele pe care le avea Monica Macovei. Pe internet, pe Facebook, avea 30% intenţie de vot şi sute de mii de urmăritori, dar nu putea să depăşească 5% într-o alegere reală”, a mai spus senatorul clujean potrivit adevarul.ro.

În privința fostei șefe a DNA, parlamentarul a afirmat că este folosită în acest moment pe post de „sperietoare”.  

Ce spune Dîncu despre comasarea alegerilor

Social-democratul a mai arătat că PSD nu-şi doreşte comasarea alegerilor locale cu cele prezidenţiale, variantă susținută de liberali. În același timp, Dîncu a susținut că PSD ar putea accepta comasarea alegerilor în cazul în care va obţine unele avantaje în negocierea cu PNL.

„Dacă vom hotărî şi noi să acceptăm anumite scenarii, sigur că va fi, în mod cinstit, în funcţie de avantajele pe care le-am putea avea”, a mai spus Dîncu, subliniind însă că nu este un proiect al PSD, care dorește parcurgerea calendarului electoral așa cum este. 

Comenteaza