Video Daniel Buda a făcut analiza candidaților la alegerile prezidențiale. Ce a spus de Ciolacu, Geoană, Ciucă, Lasconi și Simion

Daniel Buda a făcut analiza candidaților la alegerile prezidențiale. Ce a spus de Ciolacu, Geoană, Ciucă, Lasconi și Simion
| Foto: digi24.ro

Alegerile prezidenţiale din acest an încep pe 22 noiembrie, cu votul din diaspora, iar pe 24 noiembrie sunt chemaţi la urne românii din ţară. Turul al doilea va avea loc în 8 decembrie. Nu mai puţin de 12 candidaţi s-au înscris în cursă până în acest moment, iar cele mai importante nume sunt: Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Elena Lasconi, George Simion, Diana Șoșoacă, Kelemen Hunor și Ludovic Orban.

Eurodeputatul Daniel Buda, liderul PNL Cluj, a făcut, la ZIUA LIVE, portretele candidaților la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului.

Este o toamnă fierbinte, nu încape discuție. Avem oameni care se bat pe un anumit tip de electorat și, din păcate, nici doamna Lasconi și nici alți candidați pe partea dreaptă nu au reușit să înțeleagă că doar PNL-ul este singurul partid care poate să coaguleze dreapta românească.

Totodată, Nicolae Ciucă este singurul om care poate să gestioneze în mod eficient interesele României din calitatea de președinte al țării, având în vedere experiența și expertiza pe care domnia sa a dobândit-o de-a lungul carierei sale. Iată că pe partea dreaptă îi avem pe domnul Ciucă, pe doamna Lasconi, Cristian Diaconescu, Ludovic Orban, ș.a..

Pe celălalt palier îi avem pe Ciolacu și Geoană. Ei își dispută aproape același segment de electorat. Poate că Geoană se suprapune puțin și cu electoratul de dreapta, dar nu foarte mult. Plecând de la această ofertă pe care o au românii, fără discuție Nicolae Ciucă este persoana cea mai îndreptățită să obțină funcția de președinte al României.

Dacă luăm în comparație cu ceilalți, de exemplu Elena Lasconi, care pentru mine este o dezamăgire, mi-aș fi dorit foarte mult ca în politică să mai avem o Mona Muscă, să mai fie oameni care să aibă capacitatea de a purta dezbateri. Nimeni nu deține adevărul absolut. Din nefericire, utiându-ne la Elena Lasconi vedem că nu are niciun fel de reper, dimineața este la Biserică, seara merge la comunitățile LGBTQ. Dacă mă duc în zona pregătirii profesionale, trebuie să ai puțină decență. Vii și îl critici pe Ciolacu că și-a luat bacalaureatul la 38 de ani, dar tu ai avut note de 5 și 6 la o universitate semi-obscură, mi se pare cam multă ipocrizie.

Domnul Mircea Geoană nu reușește nici el să știe cine este cu adevărat. Nu știe dacă este PSD-ist, progresist, conservator. Nu reușește să convingă lumea. A fost președintele PSD, candidat la prezidențiale, nu poți să vii astăzi să te dai independent.

Legat de domnul Marcel Ciolacu, eu am tot respectul față de cei care reușesc până la urmă să-și desăvârșească studiile, chiar și la 38 de ani. Este apreciat efortul de a-ți lua bacalaureatul la vârsta aceasta. Dar de aici și până la a pretinde că ai vocația să devii președintele României, mi se pare o cale foarte lungă. Vă dați seama cum o să fie privită România cu un astfel de președinte de către partenerii externi. Prima chestiune pusă la dosar este CV-ul, iar domnul Ciolacu are atât de multe goluri în CV de te ia amețeala.

Dacă își demonstra capacitatea la negocierea României pentru postul de comisar european aș fi spus că nu are multă școală, dar are școala vieții. A demonstrat că nu are nici capacitate politică, nici intelectuală de a negocia interesele României. Este clar că nu poate fi un bun președinte.

De George Simion nu cred că are rost să mai spun ceva. Și-a pierdut din ceea ce ar fi vrut să fie. Împreună cu doamna Diana Șoșoacă, chiar dacă au undeva la 8-10% sunt, în opinia mea, entități neglijabile din acest punct de vedere al relevanței în politică”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

„Nicolae Ciucă este omul care poate să reprezinte interesele României ca președinte”

„Nimeni altcineva nu poate să reprezinte interesele României mai bine decât Nicolae Ciucă. Are o expertiză militară care nu poate fi pusă la îndoială, a fost prezent în teatrele de război. În momentul în care te duci în astfel de zone de conflict niciodată nu este ușor și nu știi când un obuz îți poate pune capăt vieții. Iată că dumnealui și-a asumat această responsabilitate. Cu siguranță, într-o perioadă dificilă cum este acum, pentru că războiul din Ucraina este departe a se termina, Nicolae Ciucă este omul care poate să reprezinte interesele României”, a conchis eurodeputatul clujean.

Comenteaza