Daniel Buda: „Bugetul agriculturii pentru 2025 trebuie să crească și nicidecum să nu fie diminuat!”

Daniel Buda: „Bugetul agriculturii pentru 2025 trebuie să crească și nicidecum să nu fie diminuat!”
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Eurodeputatul clujean Daniel Buda, proaspăt ales prim-vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European, militează pentru drepturile fermierilor.

Bugetul agriculturii pentru 2025 trebuie să crească și nicidecum să nu fie diminuat, a transmis liderul PNL Cluj.

„Astăzi (marți - n.red.), în cadrul Comisiei de Agricultură, am prezentat avizul meu privind alocările bugetare viitoare pentru agricultură în 2025. Condamn ferm reducerea bugetului PAC în revizuirea CFM și solicit o majorare a bugetului pentru sectorul agricol. Impactul inflației asupra sectorului agricol este profund, iar deflatorul de 2% din CFM nu compensează pierderea de valoare legată de inflație. Este esențial să recunoaștem aceste efecte și să ajustăm bugetele în consecință pentru a menține sustenabilitatea financiară a fermierilor”, a transmis Daniel Buda.

„Sprijinul pentru tinerii fermieri este crucial pentru viitorul agriculturii”

Liberalul spune că fără un sprijin adecvat, riscul de a pierde o generație de fermieri este real.

Finanțarea suficientă pentru rezerva de criză este o necesitate absolută. Invit Comisia să asigure fonduri suficiente pentru această rezervă, pentru a garanta securitatea alimentară și a oferi ajutor suplimentar în special fermierilor din statele care se învecinează cu Ucraina, care sunt afectate direct de conflictul din regiune. Am subliniat necesitatea subvențiilor egale între vestul și estul Europei.

Am solicitat majorarea bugetului pentru programul lapte, fructe și legume în școli. Angajamentul meu este ferm și voi face tot posibilul ca toate aceste cerințe să se regăsească în documentul final adoptat de Comisia Europeană. Agricultura europeană și românească trebuie să fie protejată și sprijinită prin politici bugetare care recunosc și răspund nevoilor reale”, a mai precizat europarlamentarul.

Comenteaza