Video Daniel Buda, despre amânarea alegerilor parlamentare: „Nu poți să suspenzi democrația”

Daniel Buda, despre amânarea alegerilor parlamentare: „Nu poți să suspenzi democrația”

Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, nu este de acord cu amânarea alegerilor parlamentare și dă asigurări că acestea nu sunt un pericol în contextul pandemiei generate de noul coronavirus.

Europarlamentarul liberal a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre noile măsuri anti-COVID impuse de autorități și despre alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 6 decembrie.

„Eu am încredere în capacitatea românilor că într-adevăr vor înțelege că aceste măsuri sunt luate în primul rând pentru a ne proteja pe noi toți și pe urmă discutăm despre ce înseamnă interesul electoral. Au fost discuții în spațiul public despre amânarea alegerilor parlamentare.

Sunt foarte multe state la nivel mondial și european care au avut alegeri în această perioadă și n-au fost probleme, nu s-a întâmplat nimic. Nu poți să suspenzi democrația, chiar dacă avem aceste probleme. Au fost războaie de-a lungul timpului și democrația a funcționat”, a declarat la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj a dat ca exemplu alegerile ce au avut loc în S.U.A., Italia sau Lituania.

„Nu este mai periculos să mergi la vot decât să mergi să-ți cumperi ceva de la magazin. Vreau să asigur pe toată lumea că avem capacitatea de a lua toate măsurile necesare și suficiente, astfel încât populația să fie protejată cu ocazia desfășurării votului.

Am avut alegeri locale care s-au desfășurat în condiții de absolută siguranță pentru cetățean și n-am avut o creștere a numărului de cazuri după aceste alegeri. Avem această responsabilitate în minte și cu siguranță vom face ceea ce este necesar în această direcție”, a precizat europarlamentarul.

Daniel Buda a mai afirmat că, România are nevoie în momentul de față de un Parlament care să fie responsabil, care să aibă capacitatea să ia niște decizii responsabile, pentru că din „nefericire” astăzi avem de-a face cu o majoritate „toxică” pentru democrația din România.

Comenteaza