Daniel Buda, despre discursul președintelui Iohannis din PE: „Istoric. Va rămâne peste timpuri ca un punct de referință pentru generațiile viitoare”

Daniel Buda, despre discursul președintelui Iohannis din PE: „Istoric. Va rămâne peste timpuri ca un punct de referință pentru generațiile viitoare”
| Foto: europarl.europa.eu

Preşedintele Klaus Iohannis ținut un discurs, miercuri, în plenul Parlamentului European, reunit în sesiune la Strasbourg, în cadrul dezbaterii „This is Europe”.

Șeful statului a fost invitat de preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, să participe la această dezbatere. În discursul său, Iohannis a spus că România este unul dintre cele mai bune exemple ale puterii transformatoare a UE, care a adus beneficii incontestabile și concrete cetățenilor români, și promovează puternic acțiunea coordonată.

Europarlamentarul clujean Daniel Buda a lăudat discursul șefului statului, pe care l-a catalogat ca fiind unul „istoric”, ce va rămâne peste timpuri ca un punct de referință pentru generațiile viitoare.

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut un discurs remarcabil în plenul Parlamentului European, în cadrul dezbaterii «This is Europe». Domnul Președinte Iohannis a reiterat angajamentul României față de proiectul european și a pledat pentru o Europă mai puternică și mai coezivă.

Discursul său a fost un apel ferm pentru respectarea democrației, statului de drept și a valorilor fundamentale ale UE. Nu în ultimul rând, Domnia Sa a cerut eliminarea controalelor la frontierele terestre. Un gest firesc ca urmare a ridicării frontierelor maritime și aeriene.

Cu siguranță, am fost martorii unui discurs istoric, care va rămâne peste timpuri ca un punct de referință pentru generațiile viitoare. Astăzi, președintele României a reiterat angajamentul României pentru tot ceea ce înseamnă parteneriat și alianțe europene și occidentale.

În încheiere, vă îndemn să urmăriți mesajul puternic al președintelui Iohannis și să ne angajăm în colaborare pentru a transforma viziunea sa în realitate”, a transmis Daniel Buda.

Comenteaza