Daniel Buda, despre lista comună PSD-PNL la europarlamentare: „În viaţă eşti nevoit să faci compromisuri”

Daniel Buda, despre lista comună PSD-PNL la europarlamentare: „În viaţă eşti nevoit să faci compromisuri”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Eurodeputatul liberal Daniel Buda susţine decizia partidului său privind lista comună de candidaţi PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, însă apreciază că este vorba despre un compromis.

Liderul PNL Cluj susține că acesta a fost compromisul la care au ajuns liderii liberali și social-democrați.

„În viaţă eşti nevoit să faci compromisuri, ideea este să nu fie compromisuri compromiţătoare. A fost compromisul la care s-a ajuns”, a spus marţi Daniel Buda (PNL/PPE), răspunzând unei întrebări referitoare la lista comună PSD-PNL în perspectiva alegerilor europarlamentare, într-o întâlnire cu un grup de jurnalişti români, potrivit Agerpres.

În opinia sa, decizia de comasare a alegerilor europarlamentare şi locale din România ''nu este o greşeală'', ci a fost ''cel mai bun lucru pentru România''.

Pe de altă parte, Manfred Weber, liderul grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE, din care face parte şi PNL), nu a dorit să facă vreun comentariu despre acest subiect.

''Nu comentez cu privire la decizii naţionale'', a spus Weber, într-o conferinţă de presă la Strasbourg.

A apărut prima listă comună de candidați PNL-PSD pentru europarlamentare

Neoficială și, probabil, supusă schimbărilor, a "transpirat" prima listă cu candidații alianței dintre social-democrați și liberali cu care cele două partide vor merge în alegerile europarlamentare. Doi clujeni au prins această listă, pe locurile 8, respectiv 13. Este vorba de actualul senator PSD Cluj Vasile Dâncu, pe poziția a opta, și de președintele PNL Cluj, Daniel Buda, pe poziția a 13-a.

Din punct de vedere al eligibilității, Vasile Dâncu poate fi sigur de mandat, în timp ce Daniel Buda va continua în Parlamentul European dacă alianța PSD-PNL va obține peste 36-37% din voturi, lucru probabil dacă ținem cont că, înainte de anunțarea deciziei de a candida pe liste comune, PSD avea în sondaje între 29 și 30%, iar PNL, între 18 și 19%.    

1. Independent
2. Mihai Tudose PSD
3. Rareș Bogdan PNL
4. Claudiu Manda PSD
5. Dan Motreanu PNL
6. Victor Negrescu PSD
7. (o femeie) PNL
8. Vasile Dâncu PSD
9. Sigfried Mureșan PNL
10. Maria Grapini PUSL (susținut de PSD)
11. (o femeie) PNL
12. Alexandru Rafila PSD
13. Daniel Buda PNL
14. Simona Bucura PSD
15. Dragoș Benea PSD
16. Vasile Blaga PNL
17. Titus Corlățean PSD
18. Gheorghe Cârciu PSD
19. Gheorghe Falcă PNL

Comenteaza