Daniel Buda, după retragerea lui Joe Biden din cursa pentru prezidențiale: „Când America strănută, restul lumii răcește”

Daniel Buda, după retragerea lui Joe Biden din cursa pentru prezidențiale: „Când America strănută, restul lumii răcește”
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Europarlamentarul clujean spune că poporului american îi revine acum misiunea de a alege liderul lumii libere, iar această numire trebuie făcută cu înțelepciune și responsabilitate.

Președintele american Joe Biden a ieșit din cursa alegerilor prezidențiale ale SUA, spunând, duminică seară, într-o scrisoare publică: „este în cel mai bun interes al partidului și al țării”.

Liderul PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, a reacționat după anunțul făcut de președintele american.

Vivat America! Joe Biden se retrage din cursa prezidențială. Nu voi discuta despre politica internă a Statelor Unite ale Americii, convins fiind ca poporul american știe mai bine calea de urmat.

Însă aș vrea să amintesc sprijinul constant dat României de către Joe Biden mai ales în calitatea sa de vicepreședinte:
• Scutul de la Deveselu
• Baza de la Mihail Kogălniceanu
• Baza militară de la Câmpia Turzii

Toate acestea sunt realizări semnificative ce se datorează, în mare parte, eforturilor lui Biden din acea perioadă. De asemenea, nu putem ignora implicarea sa în regiune odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, un moment în care leadershipul american a fost crucial.

Poporului american îi revine acum misiunea de a alege liderul lumii libere. Să o facă cu înțelepciune și responsabilitate. Nu este o misiune ușoară, deoarece «când America strănută, restul lumii răcește»”, a transmis Daniel Buda.

Comenteaza