Daniel Buda îi scrie lui Grindeanu despre autostrada fără pod VIDEO

Daniel Buda îi scrie lui Grindeanu despre autostrada fără pod VIDEO
Birocraţia, incompetenţa şi neputinţa Guvernului Grindeanu blochează dezvoltarea României, afirmă europarlamentarul Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj.

"Îi solicit public premierului Sorin Grindeanu să deblocheze de urgenţă construcţia viaductului de la Gilău care face inutilizabil un tronson de autostradă aproape terminat. În timp ce în alte state din Uniunea Europeană se inaugurează anual sute de km de autostrăzi, în România autorităţile naţionale nu sunt capabile să finalizeze nici măcar un viaduct care face legătura între autostrada A3 de la Câmpia Turzii şi tronsonul aproape finalizat care ocoleşte Municipiul Cluj-Napoca şi se conectează la drumul naţional spre Zalău", a afirmat, vineri, eurodeputatul clujean Daniel Buda, membru al Grupului PPE.

 

Daniel Buda a criticat ritmul lent în care se mişcă autorităţile în legătură cu execuţia acestui pod care trebuie să facă legătura dintre tronsonul de 52 de km de la Câmpia Turzii la Gilău şi bucata de 8,7 km dintre Gilău şi Nădăsel, care va fi gata în perioada imediat, în luna iunie a acestui an.

"Este indamisibil ca o instituţie precum Compania de Autostrăzi să fie incapabilă să evalueze deja de 3 luni cele 7 oferte depuse în cadrul licitaţiei de 48 de milioane de lei pentru finalizarea viaductului, ceea ce nu înseamnă decât incompetenţă sau rea credinţă. Această situaţie extrem de ruşinoasă nu este altceva decât oglinda incapacităţii administrative a actualului Guvern, un Guvern fără viziune, preocupat doar de măsuri populiste, lăsând investiţiile actuale în paragină şi fără a iniţia altele noi. Îi solicit premierului Sorin Grindeanu să deblocheze situaţia de neimaginat generată de lipsa viaductului astfel încât, şi puţinii km de autostradă existenţi să poată fi utilizaţi de cetăţeni.

Potrivit Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), procedura de atribuire a acestei lucrări a fost reluată în luna august 2016 şi au fost depuse şapte oferte de execuţie. Compania a estimat că finalizarea procedurii şi încheierea contractului să fie făcute în luna iulie 2017, după care ar urma o perioadă de 10 luni până la finalizarea viaductului.

 

 

Comenteaza