Video Daniel Buda: „La Cluj avem un mare avantaj, avem acest parteneriat între Emil Boc și Alin Tișe”

Daniel Buda: „La Cluj avem un mare avantaj, avem acest parteneriat între Emil Boc și Alin Tișe”
| Foto: Facebook / Alin Tișe

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a vorbit la ZIUA LIVE despre competiția electorală pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Bătălia electorală pentru Primăria Cluj-Napoca se anunță cel puțin interesantă, în contextul în care mai toate partidele au reușit să aibă candidați pentru fotoliul de primar în capitala Transilvaniei.

Liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a vorbit la ZIUA LIVE despre ce anume în recomandă pe Emil Boc să intre într-o nouă cursă pentru fotoliul de primar. Președintele liberalilor clujeni a atras atenția asupra capacității orașului de a absorbi fonduri europene.

„În primul rând, la fel ca în oricare competiție electorală este important să ne vedem ficare de treburile noastre, să venim în fața opiniei publice cu ceea ce am reușit să realizăm în ultimii patru ani și slavă Domnului că avem ce pune pe „masa” clujenilor din ce am făcut în ultimii 15-20 ani în fruntea administrației publice clujene.

Dacă ar fi să segmentăm puțin ceea ce înseamnă investiții la nivel de municipiu Cluj-Napoca, vreau să subliniez că suntem în logica în care am atras fonduri europene mai mult decât .... România nu s-ar putea dezvolta fără fonduri europene. Făceam un calcul în ce privește investițiile făcute la nivel de UAT, vreau să vă spun că în proporție de 80 la sută investițile sunt făcute cu fonduri europene. De aceea e foarte important să explicăm ce înseamnă această chestiune a atragerii fondurilor europene. Dacă ne uităm în Cluj, vedem că am făcut multe lucruri, în același timp suntem conștienți de faptul că mai sunt foarte multe lucruri de făcut. Dezvoltarea și modernizarea municipiului Cluj-Napoca trebuie să fie făcută într-un parteneriat foarte strâns cu președintele Consiliului Județean. Aici, la Cluj avem un mare avantaj că avem acest parteneriat între domnul Emil Boc și domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean. Acolo unde nu există colaborare între primar și președintele Consiliului Județean, de multe ori, se creează o fractură de comunicare. Iată, slavă Domnului, că aici, la Cluj, nu avem această problemă. Și putem vorbi de ceea ce înseamnă o dezvoltare armonioasă a municipiului Cluj-Napoca”, a subliniat europarlamentarul Daniel Buda.

El a mai atras atenția că, nu întâmplător, municipiul Cluj-Napoca este dat exemplu de bune practici pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea și modernizarea cu ajutorul fondurilor europene și a dat ca drept dovadă stă faptul că de multe ori, de la Parlamentul European, de la Comisia Europeană, de la structurile europene, vin reprezentanți la Cluj să vadă ce înseamnă o administrație performantă.

În ceea ce îi privește pe ceilalți competitori ai primarului Emil Boc, Daniel Buda spune:

„Legat de ceilalți competitori, niciodată nu am făcut aprecieri față de nimeni, i-am respectat pe toți, întotdeauna, pentru ceea ce au făcut. Stimă și respect pentru toți”.

Vă reamintim, în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca s-au mai înscris Aurelia Cristea (PSD) Viorel Băltărețu din partea ADU, Călin Cozma (AUR), Olah Emese (UDMR), Ramona Strugariu (REPER) și Sabin Sărmaș - independent.

Comenteaza