Daniel Buda, la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina: „365 de zile de agresiune, durere dar și de unitate!”

Daniel Buda, la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina: „365 de zile de agresiune, durere dar și de unitate!”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

La 24 februarie 2022, președintele rus Vladimir Putin a lansat invazia în Ucraina.  Războiul din țara vecină a provocat cea mai mare criză umanitară din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Europarlamentarul clujean Daniel Buda a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a unui an de conflict armat în Ucraina, precizând că războiul nu este doar al lui Putin cu Ucraina, ci este al lui Putin cu lumea întreagă.

„365 de zile de agresiune, durere dar și de unitate!

Calea pe care a pornit Ucraina în august 1991, cea a libertății, egalității și atingerii visului european, a fost una marcată de provocări, lupte și piedici aduse de către cei care nu au crezut în puterea acestui popor.

La 365 de zile de când Rusia a pornit un război nejustificat, de cand a amenințat securitatea tuturor, vedem în continuare că puterea poporului ucrainean este fără margini. Rezistența Ucrainei în fața agresiunii Rusiei ne demonstrează că aceasta își are locul în Europa!

Războiul ne-a măcinat de-a lungul acestui an viața tuturor, într-o formă sau alta. Ne-am temut pentru siguranța noastră, pentru viitorul nostru, timp în care am depus eforturi să fim solidari cu vecinii noștri care se aflau în bătaia puștilor. Oameni fără apărare, copii au murit și familii întregi au fost destrămate. Lucruri care nu vor mai putea fi luate niciodată înapoi și care vor lăsa urme adânci pentru totdeauna.

Toate acestea au creionat dimensiunea atrocității de care este în stare Vladimir Putin. Acest război nu este doar al Ucrainei, este al lui Putin cu lumea întreagă. Nu voi uita niciodată imaginile de la frontiere și durerea pe care am văzut-o în ochii oamenilor care și-au părăsit întreaga viață pentru a supraviețui.

Sunt 365 de zile de cand Europa își arată unitatea și nu trebuie să ne oprim! Trebuie să continuăm să-i ajutăm pe cei care plătesc prețul cel mai mare în acest act de agresiune și anume copiii și femeile din Ucraina. Trebuie să-i sprijinim pe cei care se află la granița cu Ucraina să facă față efectelor devastatoare pe care le-a adus războiul din punct de vedere economic.

Lumina va învinge întunericul! Democratia va învinge autocrația!”, a transmis Daniel Buda.

Comenteaza