Exclusiv Deputatul PNL Sabin Sărmaș tatonează două piste pentru a-l contracandida pe Boc: Forța Dreptei sau PSD

Deputatul PNL Sabin Sărmaș tatonează două piste pentru a-l contracandida pe Boc: Forța Dreptei sau PSD
| Foto: Facebook.com/Sabin Sărmaș

Nemulțumit că a fost marginalizat în PNL Cluj, deputatul Sabin Sărmaș ar negocia cu Forța Dreptei, dar și cu PSD Cluj, o candidatură la primăria împotriva lui Emil Boc.

Potrivit surselor politice consultate de ZIUA de CLUJ, scenariul unei candidaturi a deputatului PNL Sabin Sărmaș la Primăria Cluj-Napoca este tot mai plauzibil. La ora actuală, Sărmaș, care și-a pierdut sprijinul liderilor PNL Cluj, ar tatona două piste în ceea ce privește viitorul său politic, după ce a devenit tot mai clar că nu va mai prinde un loc eligibil pentru un nou mandat în parlamentul României.

Primul scenariu ar fi ca deputatul liberal să migreze spre Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei. Aici ar viza să-i ia locul deputatului USR Viorel Băltărețu, care acum e în pole position pentru a candida la fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca. Sărmaș este în relații bune cu vechea gardă a PNL, aflată acum în Forță Dreptei, fiind un apropiat de fostul lider Ludovic Orban, actual președinte al Forța Dreptei.

Al doilea scenariu l-ar duce pe Sabin Sărmaș în PSD Cluj, rivali tradiționali ai PNL, dar actuali colegi de guvernare. Încă deputatul liberal ar putea candida din partea PSD Cluj la primăria orașului de pe Someș sau ar putea face-o ca independent, dar cu susținerea social-democraților clujeni.

Un argument important este că parlamentarul clujean e rudă chiar cu Vasile Dîncu, liderul interimar al PSD Cluj și unul dintre liderii naționali ai partidului. „Am o relație bună cu Vasile Dîncu, profesională. E un om de la care ai multe de învățat. El e rudă cu mama mea, verișor de gradul al treilea sau ceva de genul ăsta. Nici vorbă că aș fi eu nepotul lui, cum se tot vehiculează”, spunea Sărmaș, în urmă cu câțiva ani, despre relația de rudenie cu președintele Consiliului Național al PSD. 

Pesediștii clujeni nu-l vor pe Sărmaș în partid: „PSD trebuie să fie mai puternic, nu să fie condus de un om de dreapta”

ZIUA de CLUJ i-a contactat pe Horia Nasra, fost președinte al PSD Cluj și actual membru de partid, dar și pe Remus Lăpușan, un alt fost lider al organizației clujene, proaspăt reîntors în tabăra social-democrată după experiența din PRO România.

Din câte știu eu, domnul Sărmaș este membru al PNL Cluj. Cred că o filială județeană nu este trib politic unde să ne aducem neamurile. Cred că este de datoria organizației PSD Cluj să identifice un membru al PSD Cluj care să fie candidat la primărie și un alt candidat pentru Consiliul Județean Cluj. Eu îl percep pe Sabin Sărmaș ca un tânăr inteligent, la locul lui, dar liberal. Eu nu am auzit discuții legate de venirea domnului Sărmaș în PSD Cluj și nu are cum să vină doar că este ruda cuiva. O candidatură a dumnealui ca independent poate fi luată în calcul. Eu nu am auzit că și-ar fi dat demisia din PNL”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Horia Nasra.

Eu nu am cunoștință despre informațiile astea, cum că ar veni în PSD. Domnul Sabin Sărmaș este o persoană foarte activă în ultima perioadă. Am o părere bună despre el. Totuși, PSD are nevoie de stânga și de oameni care, cred eu, ar trebui să vină din propria organizație. Domnul Sărmaș s-a declarat un om de dreapta în ultimii ani, iar PSD este un partid de stângă. Nu văd ce relație ar putea să exista în acest moment. PSD trebuie să devină un partid mai puternic, nu unul condus de un om de dreapta”, ne-a transmis, la rândul său, Remus Lăpușan, și el fost președinte al PSD Cluj.

Un alt lucru care demonstează ruperea „lanțului de iubire” dintre Sărmaș și PNL este reprezentat de filmulețele postate de către deputat pe rețele de socializare. În multe dintre acestea, Sabin Sărmaș a criticat direcția în care se dezvoltă municipiului Cluj-Napoca, binecunoscut fief al PNL și oraș condus cu mână forte de primarul Emil Boc

Comenteaza