Deputatul PSD Horia Nasra vrea să reînvie un proiect blocat al Clujului

Deputatul PSD Horia Nasra vrea să reînvie un proiect blocat al Clujului
Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra i-a cerut ministrului Energiei să-i comunice care este stadiul proiectului hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarnița-Lăpuștești, din judeţul Cluj.

Deputatul clujean afirmă că proiectul hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarnița-Lăpuștești este un obiectiv de interes naţional şi extrem de important pentru aportul pe care îl va aduce la echilibrarea sistemului energetic național cât și pentru dezvoltarea economică a zonei, fiind preconizate a fi create 4.000 de locuri de muncă.

Horia Nasra mai susţine că tergiversarea proiectului a fost acompaniată de acuzații conform cărora au fost alocate fonduri considerabile acestui proiect, în condițiile în care nu a fost concretizat şi că s-a mai reclamat și cheltuirea inutilă a 5 milioane de euro pe studii de fezabilitate.

„1. Concret, care este strategia ministerului pentru revigorarea proiectului hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarnița-Lăpuștești?
2. Ați solicitat/veți solicita întocmirea unui raport care să soluționeze acuzațiile privind cheltuirea inutilă a unor fonduri guvernamentale pentru acest proiect blocat?", l-a întrebat deputatul Horia Nasra pe ministrul Energiei, Toma Florin Petcu, de care aşteaptă răspuns în perioada următoare.

Comenteaza