Foto Deputatul Sorin Moldovan, la adunarea parlamentară a NATO: „Când ai un vecin atât de imprevizibil precum este Rusia, trebuie să fii pregătit pentru orice eventualitate”

Deputatul Sorin Moldovan, la adunarea parlamentară a NATO: „Când ai un vecin atât de imprevizibil precum este Rusia, trebuie să fii pregătit pentru orice eventualitate”
| Foto: Facebook.com/Sorin Moldovan

Printre principalele subiecte dezbătute în cadrul reuniunii, s-au numărat: viitorul Summit NATO de la Washington, sprijinul acordat Ucrainei, dar și dezvoltarea industriei de apărare a Aliaţilor NATO.

Potrivit deputatului PNL Cluj Sorin Moldovan, România este la cel mai ridicat nivel din punct de vedere al posibilităților militare.

M-am întors de la Bruxelles, unde în perioada 19-21 februarie am participat la ședințele comune ale Comisiilor pentru Apărare și Securitate (DSC), pentru Economie și Securitate (ESC) și Politică (PC) din cadrul Adunării Parlamentare NATO. Viitorul Summit NATO de la Washington, sprijinul acordat Ucrainei, dar și dezvoltarea industriei de apărare a Aliaţilor NATO, au reprezentat subiectele principale de discuție.

Un alt moment important l-a reprezentat întâlnirea comisiilor cu Amiralul Rob Bauer, preşedintele Comitetului Militar NATO, un bun prilej pentru a detalia aspecte din discursul său recent prin care încuraja aliații NATO să se pregătească, fără a avea intenția de a speria populația statelor membre. În viziunea amiralului Bauer, alianța NATO este mai puternică decât a fost vreodată, iar apărarea colectivă începe prin apărarea propriului teritoriu, acest lucru se realizează prin investiții în tehnică militară și în personalul militar.

Când ai un vecin atât de imprevizibil precum este astăzi Federația Rusă condusă de Vladimir Putin, trebuie să fii vigilent și pregătit pentru orice eventualitate. Iar efortul făcut de țara noastră pentru a asigura o finanțare, în domeniul apărării, care să ne permită să modernizăm tehnica militară și condițiile din armată dar și prezența trupelor aliate pe teritoriul țării noastre fac ca România să fie la cel mai ridicat nivel din punct de vedere al posibilităților militare”, a transmis Moldovan.

Comenteaza