Diana Șoșoacă a ajuns vedetă în presa din Europa: „Este anti-vaccin și pro-Rusia”

Diana Șoșoacă a ajuns vedetă în presa din Europa: „Este anti-vaccin și pro-Rusia”
| Foto: hotnews.ro

Eurodeputata şi-a făcut numărul în plenul Parlamentului European şi a atras atenţia reprezentanţilor mass-media de pe bătrânul continent.

Avocata Diana Şoşoacă a reuşit să atragă atenţia cu scandalul produs ieri în plenul PE, cu ocazia unui moment solemn.

Incidentul a fost descris pe larg de presa internaţională. „Primul cartonaş roşu în Parlamentul European, deputata română pro-rusă şi anti-vaccin a fost eliminată”, scrie publicaţia italiană „La Stampa”. „Preşedinta Metsola o exclude pe Diana Iovanovici-Şoşoacă, după ce aceasta a întrerupt un discurs pro-avort”, scrie corespondentul ziarului peninsular, Francesco Moscatelli.

În timpul dezbaterii privind realegerea Ursulei Von der Leyen, preşedinta SOS România, Diana Iovanovici-Şoşoacă, a atras atenţia cu „botniţa în stil Hannibal Lecter” şi a fost inclusă de Politico.eu pe lista celor mai „extravaganţi nou aleşi” din Parlamentul UE.

În timp ce preşedintele grupului Renew Europe, Valérie Hayer, îi cerea preşedintei Comisiei Europene, von der Leyen, să includă avortul în Carta Europeană a Drepturilor, Şoşoacă a încercat să întrerupă discursul de mai multe ori, strigând la Hayer.

În acest timp, colegul său de partid, europarlamentarul Luis Vicenţiu Lazarus, stătea aparent calm în banca lui şi o filma pe Diana Şoşoacă cu telefonul mobil, pentru a-i promova scandalul.

Comenteaza