Diana Șoșoacă vrea să candideze la alegerile locale. Pe ce mare primărie a pus ochii

Diana Șoșoacă vrea să candideze la alegerile locale. Pe ce mare primărie a pus ochii

Senatoarea Diana Şoşoacă a anunţat miercuri că se gândeşte foarte serios să candideze la Primăria Iaşi, acuzându-l pe edilul Mihai Chirica de ”înaltă trădare”, întrucât acesta susţine independenţa Republicii Moldova şi nu unirea cu România.

Diana Şoşoacă, senatoare de Iaşi, a fost prezentă miercuri în plenul Consiliului Local, în cadrul reuniunii fiind marcată Ziua Unirii Basarabiei cu România, scrie news.ro.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a afirmat că Republica Moldova are nevoie de susţinerea României, el precizând că ”Moldova nu poate trăi decât independentă, pe picioarele ei, în prosperitate”.

Diana Şoşoacă a intervenit şi l-a acuzat de ”înaltă trădare” pe edilul Mihai Chirica. Ea a precizat că primarul ar trebui să susţină unirea României cu Republica Moldova şi nu independenţa statului vecin. Ulterior, ea a părăsit sala de şedinţe şi a anunţat că ia în calcul o candidatură la Primăria Iaşiului.

”Faţă de toate infracţiunile pe care primarul le face, mă gândesc foarte serios să candidez la primăria Iaşiului. Cred că voi candida”, a spus Diana Şoşoacă.

Șoșoacă a fost aleasă senator de Iaşi în anul 2020, când a candidat pe listele AUR. A fost exclusă din AUR în februarie 2021, în urma unui conflict cu conducerea partidului, şi a fondat o nouă formaţiune, SOS.

Comenteaza