Doi parlamentari PNL, chiriaşii propriului partid. "Nu ştiu pe cine am deranjat"

Doi parlamentari PNL, chiriaşii propriului partid.
Situaţie fără precedent la Cluj: doi deputaţi PNL, Elena Uioreanu şi Radu Zlati, au rămas fără cabinete parlamentare pentru că li s-a cerut chirie prea mare. Culmea este că cel care le-a cerut banii este chiar propriul partid.

Cei doi deputaţi liberali împărţeau, ca birou parlamentar comun, o încăpere din sediul organizaţiei municipale a PNL. În momentul în care conducerea organizaţiei a decis să le perceapă chirie, cei doi au preferat să predea cheile. „Eu reprezint colegiul 9, de munte, iar Radu Zlati, colegiul 5, din jurul Gherlei şi am considerat că ar fi util să avem birou parlamentar şi în Cluj-Napoca. Drept urmare, ne-am înfiinţat un birou comun în sediul organizaţiei municipale, unde, fireşte, contribuiam la cheltuieli. În noiembrie ne-am trezit brusc că iau o decizie de birou, la care pe noi nu ne-au invitat, să ne ceară 1.200 de lei chirie pentru un spaţiu de opt metri pătraţi. Eu le-am spus că nu-mi pot permite o chirie aşa de mare. În plus, le-am cerut contractul să-l duc la parlament să pot deconta cheltuielile şi nu mi l-au dat. Aşa că am fost nevoită să plec.

Am vorbit deja cu primarul din Huedin, care e cel mai apropiat oraş de colegiul meu, singurul fără oraşe să-mi dea sediul vechiului PNL de acolo, pentru că liberalii se vor muta în vechiul sediu PDL. Nu ştiu ce au cu mine, pe cine am deranjat, că eu n-am avut nici o problemă cu nimeni. Marius Nicoară nu mă mai cheamă la şedinţele de birou restrâns, deşi, c a deputat sunt membru de drept şi vicepreşedinte, chiar nu-l înţeleg ce are cu mine. Dacă au o problemă cu Horea Uioreanu, eu sunt divorţată de el de peste un an şi chiar şi când eram căsătoriţi am dus politici diferite, eu nu m-am implicat în nici un conflict intern. E drept că mi-au cerut bani în campania electorală şi n-am vrut să dau. Vă pot garanta că n-am de gând să plec din PNL, pentru că eu sunt în PNL din 1990, sunt mai veche în partid decât mulţi care sunt acum la conducere", a declarat Uioreanu.

Deşi e vizibil deranjat, la rândul său, Zlati e ceva mai temperat. „N-am neapărat un punct de vedere legat de acest lucru, cabinetul îl aveam în comun cu Elena, dar ea a fost cea care a făcut toate demersurile pentru a ne face cabinet acolo. Dacă era în continuare, ar fi fost bine, dacă nu, nu-i o problemă. Există o cutumă în toate partidele în astfel de situaţii, potrivit căreia secretarele partidelor sunt angajate şi plătite pe cabinetele parlamentare, iar parlamentarii contribuie la cheltuieli. Aşa era şi în cazul nostru şi eu cred că condiţiile oferite de Elena erau în favoarea organizaţiei, dar managementul a decis altceva. Într-adevăr, 1.200 de lei era cam mult. Eu plătesc, pentru un spaţiu asemănător, în Gherla - tot cabinet parlamentar - 600 de lei", a comentat Zlati.

Liderul PNL Cluj-Napoca, Dan Tarcea, susţine că nimeni nu i-a dat afară din sediu pe cei doi parlamentari, care, susţine el, n-au venit nici măcar la negocieri. „N-am avut nici o problemă cu Elena Uioreanu sau cu Radu Zlati. Spaţiul acela era folosit mai mult pentru depozitarea diverselor materiale. Avem cheltuieli la partid, cu gazul, lumina, telefonul, salariul secretarelor, iar colegii s-au gândit cum am putea fructifica acel spaţiu. Cei doi deputaţi n-au colegiu în Cluj-Napoca, iar colegii din Birou au decis că cel mai bine ar fi să plătească o chirie. A avut loc o primă discuţie cu ei, în acest sen, în luna august, apoi, în noiembrie, s-a luat acea decizie în Birou 1.200 de lei se împarte la doi, nu ştiu dacă 600 de lei e o sumă chiar aşa de mare, dar, mă rog, poate găsesc un alt spaţiu mai ieftin tot în centrul Clujului. Nici măcar n-au venit să negociem preţul, în decembrie ne-au dat cheile. Noi nu le-am cerut să plece, nici nu demarasem procedura, nici n-am apucat să cerem acordul primăriei pentru a putea subînchiria, dacă nu plecau şi acum erau acolo nederanjaţi de cineva. De altfel domnul Zlati nici nu şi-a luat lucrurile de acolo", a explicat Tarcea.

La rândul său, şeful liberalilor clujeni, senatorul Marius Nicoară neagă existenţa vreunui conflict cu Elena Uioreanu. „Nu e vorbaq de nici o problemă pe care eu sau altcineva din organizaţie ar avea-o cu Elena Uioreanu. Am fost şi eu curios să aflu ce s-a întâmplat şi cei de la municipiu mi-au spus că nu plătea şi atunci au decis să perceapă o chirie, dar nu s-a pus problema să fie daţi afară. Nu uitaţi că cei 1.200 de lei se împărţeau la doi, eu cred că e o sumă rezonabilă, mai ales pentru un spaţiu în buricul Clujului. Cu siguranţă că Elena Uioreanu poate găsi un spaţiu mai ieftin în Huedin, ca şi Radi Zlati în Gherla. Cât priveşte şedinţele Biroului Judeţean, probabil Elena nu şi-a citit e-mail-ul, pentru că nu există să nu fie invitată. Există un soft în care sunt înregistraţi toţi membrii Biroului, care le trimite automat, în e-mail, invitaţii tuturor membrilor înainte de fiecare şedinţă", a afirmat Nicoară.

 

Comenteaza