Dragnea sau Ponta? Pe mâna cui merg liderii PSD Cluj în războiul dintre ultimii doi preşedinţi

Dragnea sau Ponta? Pe mâna cui merg liderii PSD Cluj în războiul dintre ultimii doi preşedinţi
ZIUA de CLUJ a vorbit cu liderii PSD Cluj despre escaladarea conflictului dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta.

Preşedintele interimar PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, l-a acuzat pe fostul preşedinte PSD Victor Ponta de ipocrizie şi de faptul că are idei copilăreşti. După ce i-a trimis o scrisoare lui Victor Ponta pe reţelele de socializare, liderul PSD Cluj şi-a continuat criticile la adresa fostului premier şi într-o declaraţie dată pentru ZIUA de CLUJ.

"În ultimele două, trei săptămâni s-a erijat într-un emiţător de moralitate şi vorbeşte despre democraţie în partid, despre modul cum e condus partidul, el uitând deciziile unilaterale pe care le-a luat când era preşedinte. Nu cred că e corect ca un om care a declarat că a votat o singură dată la preşedinţie cu un candidat din partea PSD-ului, să emită acum judecăţi de morală şi cum ar trebui să fie condus un partid, în condiţiile în care el nu a fost dat afară de nimeni de la conducerea PSD, singur şi-a dat demisia, nu a anunţat pe nimeni că îşi dă demisia", a declarat Horia Nasra pentru ZIUA de CLUJ.

Horia Nasra spune că nu are nimic personal cu Victor Ponta, dar că a dorit să tragă un semnal de alarmă faţă de atitudinea fostului premier.

„Nu ştim ce doreşte, dumnealui doar acuză, nimeni nu înţelege ce vrea Victor Ponta. El dă nişte declaraţii de două, trei săptămâni, fără logică, fără rost, şi de asta am scris scrisoarea aceea, cumva să înţelegem exact ce doreşte, pentru că eu nu înţeleg ce vrea. Critică partidul, critică guvernarea. Îl nemulţumeşte faptul că Liviu Dragnea a fost alături de el în toate momentele dificile, cât timp a fost prim ministru? (...) Pe de altă parte, de asta am tras un semnal de alarmă, pentru că e ipocrit. Nu poate să-şi permită el să emită judecăţi de valoare când el a spus întotdeauna că el este mai la centru, că nu prea este de stânga, că a votat o singură dată cu candidatul nostru, că el este un capricios care trebuie înţeles", a mai susţinut tânărul deputat de Cluj al PSD.

ZIUA de CLUJ l-a întrebat pe liderul PSD Cluj dacă în acest context Victor Ponta mai are viitor în PSD? „Eu nu sunt adeptul măsurilor pe care chiar Victor Ponta le-a luat cu foşti preşedinţi de partid. Nu cred că partidul ar trebui să facă cu Ponta ce a făcut Ponta când era preşedinte cu Mircea Geoană, în niciun caz", a a răspuns Horia Nasra.

Preşedintele PSD Cluj se declară nemulţumit şi de faptul că Victor Ponta nu îşi spune „off"-urile în interiorul PSD. „Dacă are un set de nemulţumiri, de ce în ultimele şase luni eu l-am văzut la o singură şedinţă a conducerii partidului, unde evită să participe, unde nimeni nu l-a dat afară? De ce nu vine în cadrul intern să ne spună care sunt problemele, de ce nu abordăm nişte discuţii bărbăteşti, directe?", s-a întrebat actualul lider al social-democraţilor clujeni.

Horia Nasra a combătut şi atitudinea lui Victor Ponta faţă de informaţiile apărute în spaţiul public că ar avea în plan un alt proiect politic. „Sincer nici asta nu-mi place, că a declarat mai mult sau mai puţin direct că poate să susţină şi altă variantă politică. Chestia asta cu lasă-mă să plec, dar ţine-mă ca să nu plec, mi se pare aşa copilărească şi nu mi se pare potrivită demnităţii unui fost preşedinte al celui mai mare partid din România. Mi se pare juvenilă rău atitudinea", a fost de părere Horia Nasra.

Remus Lăpuşan, fost preşedinte al PSD Cluj, crede că problemele dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta ar trebui lămurite de cei doi în interiorul partidului, iar PSD ar trebui să se concentreze în primul rând pe guvernare.

„Din punctul meu de vedere, atâta timp cât PSD-ul guvernează ar trebui să o facă foarte bine şi aici ar trebui să fie cheltuite toate energiile, iar în rest, discuţii, supărări, ar trebui să fie discutate în interiorul partidului. Eu cred că acolo la vârf trebuie să se lămurească aceste chestiuni, pentru că noi ceilalţi nu ştim detalii, nu ştim substratul la toate aceste declaraţii", crede Remus Lăpuşan.

Despre viitorul lui Victor Ponta în PSD, Remus Lăpuşan a fost rezervat în declaraţii, afirmând doar că „deocamdată este membru de partid" şi că „domnia sa a avut o colaborare bună în timp cu domnul Dragnea". Posibilitatea ca Victor Ponta să se alăture unui alt proiect politic în afara PSD, este considerată de fostul lider al PSD Cluj drept o „speculaţie" şi spune că nu are cunoştinţă de aşa ceva.

Un alt lider marcant al PSD Cluj, deputatul Cornel Itu, afirmă că Victor Ponta trebuie să rămână în PSD,iar punctele de vedere critice să şi le exprime în interiorul partidului.

„Eu cred că dialogul trebuie purtat în interiorul partidului, în CEX, în forurile statutare ale partidului şi nu în mass media. Cred că un fost preşedinte de partid, un fost premier al Guvernului României, cu rezultate deosebite, nu trebuie să fie mânat de orgolii mărunte, ci trebuie să-şi expună punctul de vedere în cadrul partidului şi să încerce să îndrepte acolo unde crede că s-a greşit. În rest fiecare are locul lui bine stabilit şi cred că Victor Ponta poate să-şi desfăşoare în continuare activitatea şi munca benefică, în sânul PSD. Eu cred că un dialog între cei doi e binevenit şi cred că Victor Ponta poate să-şi aducă aportul la programul partidului, atât economic şi social cât şi politic în cadrul partidului", a spus deputatul PSD de Cluj Cornel Itu.

În ultimele săptămâni s-au înteţit schimburile dure de replici între Liviu Dragnea şi Victor Ponta, atât pe reţelele de socializare cât şi în declaraţiile din presă. Victor Ponta a criticat modul cum este condus PSD-ul dar şi guvernul iar Liviu Dragnea a răspuns că „atacurile" la adresa sa, desfăşurate de politicieni precum Ponta, Băsescu şi Daniel Constantin, sunt coordonate şi că „unii" afirmă că ar fi coordonate de SRI, iar "alţii", de Soros. Ponta a continuat şi el, spunând că nu vrea să comenteze "minciunile si prostiile "Carmaciului" din Teleorman".

Comenteaza