Dragnea: Suntem prezenţi la moţiune, dar nu votăm. PNL trebuie să-şi aducă oamenii să voteze

Dragnea: Suntem prezenţi la moţiune, dar nu votăm. PNL trebuie să-şi aducă oamenii să voteze
Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, după şedinţa grupurilor parlamentare ale coaliţiei, că parlamentarii PSD vor fi prezenţi în sală la dezbaterea moţiunii de cenzură a PNL, dar nu votează, arătând că cei care au făcut acest demers trebuie să-şi aducă oamenii la vot.

"Am discutat în grup care este procedura, suntem prezenţi, dar nu votăm şi explicaţia este foarte simplă: cei care au făcut acest demers privind moţiunea de cenzură trebuie să-şi aducă oamenii să voteze", a spus Dragnea.

"Nu cred că aşteaptă să aducem noi oameni să voteze moţiunea şi să aducem oameni de la PSD afară ca să aibă şi ei cât de cât prezenţă la miting", a adăugat el.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, marţi, pentru a dezbate a patra moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. În paralel, liberalii au organizat şi un miting în Parcul Izvor.

Moţiunea de cenzură a PNL- "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" este semnată de 180 de parlamentari ai opoziţiei, însă, pentru adoptarea ei şi, implicit, pentru demiterea Guvernului este nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi. Chiar dacă toţi parlamentarii liberali sunt prezenţi şi votează, ar mai fi nevoie de alte 100 de voturi. Doar UDMR şi PMP au anunţat că susţin demersul PNL, însă voturile lor sunt insuficiente.

Astfel, cei care vor susţine moţiunea de cenzură sunt 176 de parlamentari liberali, 25 parlamentari UDMR şi câţiva de la grupul democrat popular şi neafiliaţi, în total fiind puţin peste 200.

Pe de altă parte, actuala coaliţie guvernamentală este solidară cu premierul Victor Ponta, UNPR afirmând că rămâne alături de acesta. Concret, Cabinetul Ponta este susţinut de 197 parlamentari ai PSD, 63 ai UNPR, 37 ai ALDE, la care se adaugă cei 17 deputaţi de la minorităţile naţionale altele decât cea maghiară care, de regulă, votează cu Guverrnul, deci, în total, peste 300 de parlamentari.

Comenteaza