Eurodeputatul clujean Daniel Buda a solicitat Uniunii Europene să ia urgent măsuri suplimentare pentru sprijinirea fermierilor

Eurodeputatul clujean Daniel Buda a solicitat Uniunii Europene să ia urgent măsuri suplimentare pentru sprijinirea fermierilor
| Foto: Facebook.com/pnl.ro

Europarlamentarii PNL Daniel Buda și Dan Motreanu au propus Comisiei Europene luarea a trei măsuri esențiale pentru a ajuta fermierii.

Potrivit celor doi eurodeputați, aceste acțiuni sunt vitale în contextul provocărilor multiple cu care se confruntă agricultorii români - secetă, inundații, afluxul de grâne ieftine din Ucraina, ș.a.

Uniunea Europeană trebuie să ia urgent măsuri suplimentare pentru sprijinirea fermierilor. Împreună cu colegul meu, europarlamentarul PNL Daniel Buda, am solicitat Comisiei Europene să ia trei măsuri esențiale:

• creșterea bugetului rezervei de criză a Politicii Agricole Comune (PAC);
• excluderea temporară a ajutoarelor de stat acordate sectorului agricol din calculul deficitului bugetar;
• crearea unui mecanism la nivelul UE pentru achiziționarea cerealelor din Ucraina și distribuirea acestora în țările cu risc de foamete – o măsură care ar contribui la stabilizarea prețurilor cerealelor pe piața internă europeană.

Aceste acțiuni sunt vitale în contextul provocărilor multiple cu care se confruntă agricultorii români - secetă, inundații, afluxul de grâne ieftine din Ucraina etc.

De-a lungul celor cinci ani ca europarlame ntar, am reușit, alături de colegii din PPE, să obținem sprijin real pentru fermierii din întreaga Europă”, a afirmat Dan Motreanu, europarlamentar și prim-vicepreședintele PNL.

Comenteaza