Video Eurodeputatul clujean Daniel Buda, despre cutremurele din Turcia: „Va exista un sprijin foarte puternic din partea UE”

Eurodeputatul clujean Daniel Buda, despre cutremurele din Turcia: „Va exista un sprijin foarte puternic din partea UE”

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 grade a lovit duminică noapte Turcia şi Siria și a fost urmat, luni, în jurul prânzului, de un nou seism puternic, de 7,5 grade. Bilanţul provizoriu indică mii de morți și răniți, iar autoritățile se așteaptă ca numărul acestora să crească de la o oră la alta.

Uniunea Europeană a activat Mecanismul de protecţie civilă. Echipele de salvare provin din România, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Franţa, Grecia, Italia, Malta Olanda, Polonia, Slovacia, Spania şi Ungaria.

Europarlamentarul Daniel Buda a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre acest subiect și a reiterat cât de important este ajutorul extern în aceste momente.

„În primul rând, mi-aș exprima condoleanțe familiilor celor care au căzut victime acestor cutremure. Este important în aceste momente să ne concentrăm cu forțe capabile să sprijine Turcia și Siria în această perioadă. În același timp, este important că România și-a trimis deja 60 de oameni în Turcia pentru a ajuta.

De asemenea, va exista un sprijin foarte puternic și susținut mai departe din partea Uniunii Europene. Totodată, a fost o solicitare pentru NATO să-i ajute. Deci toată lumea este preocupată de a încerca într-o formă sau alta să limiteze efectele acestor dezastre. Niciodată nu poți fi suficient de pregătit să faci față la asemenea dezastre.

Este importantă această solidaritate umană care se manifestă în astfel de momente și acum se manifestă fără discuție. Compania Transgaz din România și-a manifestat disponibilitatea să meargă acolo și să ajute la repararea conductelor de gaz distruse”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Comenteaza