Europarlamentar Daniel Buda: "Românii aruncă tone de mâncare"

Europarlamentar Daniel Buda: "Românii aruncă tone de mâncare"

România ocupă locul 9 în topul celor mai risipitoare țări din Europa.

" Suntem săracii Europei, dar ne permitem să aruncăm mâncare mai mult decât alții. O arată studiile, care spun că un român alocă aproape jumătate din salariu pe alimente și că 6 000 de tone dintre acestea ajung în fiecare zi la tomberon. Suntem săracii europei dar suntem campioni în ceea ce privește risipa alimentară!

Poza noua 04.05.2018   Totul înseamnă mâncare! Preferăm să nu ieșim în       oraș, la un film, sau să nu ne înnoim garderoba, doar   ca să avem frigiderul plin. Cumpărăm din toate, dar   cum nu le putem mânca, alimentele ajung să se   altereze, să iasă din garanție și ajung direct la coșul de   gunoi.

 E tipic românesc am putea spune, având în vedere că   cifrele arată că, deși suntem săraci, 40% din veniturile   realizate le direcționăm pe mâncare.

Statisticile UE arată că România ocupă locul 9 în topul celor mai risipitoare țări din Europa, cu un procent de 2,55 %, adică 2,2 milioane de tone de alimente pierdute în fiecare an, adică peste 6 000 de tone pe zi. Mai rău decât noi stau țări precum Marea Britanie, Olanda, Germania, Franța, Polonia sau Belgia.

Având în vedere cele menționate mai sus, am solicitat Comisiei Europene, în baza procedurilor parlamentare de care dispun, să îmi comunice dacă se are în vedere instituirea unui program unitar la nivelul tuturor statelor membre prin care să se combată fenomenului de risipă alimentară.".

loading...
Comenteaza