Europarlamentarul clujean Daniel Buda condamnă „ferm” decizia Comisiei Europene de a reduce fondurile destinate agriculturii

Europarlamentarul clujean Daniel Buda condamnă „ferm” decizia Comisiei Europene de a reduce fondurile destinate agriculturii
Daniel Buda | Foto: © European Union 2019 - Source : EP

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, consideră că promovarea agriculturii este vitală pentru a sprijini fermierii în accesarea noilor piețe.

Daniel Buda a atras atenția că tăierea acestor resurse va avea consecințe grave asupra competitivității produselor agricole europene.

„În cadrul intervenției mele din grupul EPP, am condamnat ferm decizia Comisiei Europene de a reduce fondurile destinate agriculturii, în special cele destinate promovării acestui sector esențial.

Am subliniat că tăierea acestor resurse va avea consecințe grave asupra competitivității produselor agricole europene, într-un moment în care fermierii se confruntă deja cu provocări majore legate de schimbările climatice, creșterea costurilor de producție și presiunile pieței globale.

Promovarea agriculturii este vitală pentru a sprijini fermierii în accesarea noilor piețe și în consolidarea prezenței pe piața europeană și internațională”, a spus Daniel Buda.

Comenteaza