Video Europarlamentarul Daniel Buda dă asigurări: „Nu vor fi oameni concediați, nici tăieri de salarii”

Europarlamentarul Daniel Buda dă asigurări: „Nu vor fi oameni concediați, nici tăieri de salarii”

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că România trebuie să realizeze reforma salarizării unitare pentru a obține banii din PNRR din cea de a patra tranșă.

În contextul discuțiilor despre gaura de 20 de miliarde de lei din buget și a măsurilor cerute de premierul Nicolae Ciucă pentru reducerea cheltuielilor, Boloș susține că România trebuie să reducă cheltuielile cu salariile bugetarilor.

Eurodeputatul clujean Daniel Buda a spus, la ZIUA LIVE, că soluția nu este concedierea bugetarilor sau scăderea salariilor, ci trebuie crescut gradul de colectare a taxelor și impozitelor.

Vreau să spun un lucru foarte clar: nu o să avem de-a face cu oameni dați afară, nici cu tăieri de salarii. Sunt sectoare în zona publică care și acum sunt subdimensionate. Dacă ne uităm la cei care se ocupă de gestionarea fondurilor europene, acolo avem întârzieri tocmai pentru că nu avem suficienți oameni.

Unde va trebui să lucreze Guvernul și unde avem în vedere această chestiune legată de resursele financiare este creșterea gradului de colectare a taxelor și impozitelor. Este marea problemă pe care o are România. Este o problemă care vine din istorie. De când mă știu eu în politică, mereu au fost discuțiile acestea.

Pe de altă parte, într-adevăr există o circulară dată de către premierul Ciucă către ministerele din Guvern, cărora li se cere să vină cu un plan de reducere a cheltuielilor neesențiale. Adică acelea care nu afectează activitatea ministerului. Eu spun că avem resurse financiare și trebuie să dăm drumul la programele de investiții”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Comenteaza