Video Europarlamentarul Daniel Buda, despre complotul rusesc de răsturnare a guvernului Republicii Moldova: „Pericolul este real”

Europarlamentarul Daniel Buda, despre complotul rusesc de răsturnare a guvernului Republicii Moldova: „Pericolul este real”

Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, a acuzat Rusia că plănuieşte o lovitură de stat în ţară cu ajutorul unor cetăţeni instruiţi militar din Belarus, Serbia şi Muntenegru, care ar urma să desfăşoare acţiuni violente deghizate în proteste.

Eurodeputatul clujean Daniel Buda a vorbit, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) despre acest subiect și a confirmat că pericolul este unul real.

„Sunt dezbateri legate de acest subiect inclusiv la nivel de Parlament European. Ieri, înainte de începerea ședinței plenare, s-a discutat această chestiune și s-a atras atenția asupra acestei perspective. De la începutul războiului din Ucraina au fost amenințări periodice către Rep. Moldova din partea Rusiei. Acest pericol este real și cred că nu a dispărut niciodată. Acum avem și confirmări.

Sigur că România, așa cum a recunoscut și Maia Sandu, a fost mereu alături de Moldova prin diverse mijloace precum energie electrică sau mii de metri cubi de lemne. Atât Uniunea Europeană, cât și SUA este conștientă că o incursiune a Rusiei sau a Belarusului în Rep. Moldova ar fi de natură să destabilizeze partea de frontieră din această zonă a lumii.

Cu toții suntem preocupați de aceste aspecte. Nu pot să le transmit un mesaj de liniștire totală din partea Europei, dar trebuie să știe că suntem cu toții preocupați de aceste chestiuni. Cred că Rep. Moldova are capacitatea de a gestiona lucrurile, evident împreună cu forțele politice militare de la nivel european și mondial pentru a-și păstra integritatea”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Comenteaza