Europarlamentarul Daniel Buda îi sfătuieşte pe micii fermieri să se asocieze

Europarlamentarul Daniel Buda îi sfătuieşte pe micii fermieri să se asocieze
Europarlamentarul PNL Daniel Buda spune că fără asociere, micii fermieri riscă să li se reducă subvenţia pe suprafaţă şi li se diminuează şansele de a accesa fonduri europene.

Europarlamentarul PNL declară că micii fermieri care se vor asocia vor primi punctaj suplimentar şi vor fi finanţaţi cu prioritate de către ministerul de resort şi Comisia Europeană, iar formele de sprijin vor fi mai consistente pentru fermierii care decid să lucreze împreună, atât în producţie, cât şi în colectare, procesare sau desfacere.

Acesta susţine că statisticile arată o situaţie îngrijorătoare. Potrivit acestuia, jumătate din populaţia României care desfăşoară activităţi agricole de subzistenţă se confruntă cu lipsa pieţelor de desfacere. Punerea în comun a resurselor micilor fermieri şi coordonarea unitară a acestora prin asociere i-ar ajuta să obţină accesul mai facil pe pieţele de desfacere.

Daniel Buda mai afirmă că prin birourille sale parlamentare din regiunea de Nord Vest, situate în oraşele Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Bistriţa, Oradea şi Zalău, dar şi pe e-mail sau pe reţeaua de socializare Facebook, cei interesaţi de diverse forme de asociere în agricultură pot primi informaţii suplimentare.

Membru al Comisiei de agricultură şi dezvoltare rurală din Parlamentul European, europarlamentarul clujean a lansat o campanie de încurajare a asocierii în agricultură.

Comenteaza