Fost membru în Corpul de Control al premierului: Comisia care verifică licitaţiile CJ trebuie completată

Fost membru în Corpul de Control al premierului: Comisia care verifică licitaţiile CJ trebuie completată
Modul prin care Consiliul Județean Cluj a constituit ieri o comisie care să verifice contractele instituţiei, este criticat de fostul membru în corpul de control al primului-ministru, Grigore Suciu, preşedintele interimar al Partidului Conservator Cluj.

Comisia este formată din cinci consilieri județeni și doi funcționari publici, care să verifice achizițiile efectuate de Consiliul Județean din ultimii zece ani. "În general, în asemenea cazuri, unitatea care a făcut licitațiile nu se poate controla ea însăși, cu personalul propriu, indiferent dacă consilierii au fost sau nu în comisiile de licitații din acea perioadă. În plus, documentația premergătoare licitației conține un număr foarte de mare de pagini la o singură procedura și necesită personal specializat în acest domeniu", spune Suciu.

El anticipează că rezultatele verificării vor fi "nesemnificative și irelevante sau chiar vor fi menținute deciziile luate de vechile comisii" şi cere completarea comisiei cu doi consilieri din Corpul de Control al Primului Ministru și doi consilieri de la ANRMAP ( Autoritatea Națională de Monitorizare a Achizițiilor Publice). " În cazul în care lucrările licitate s-au executat cu fonduri europene, echipa să fie completată cu 2 consilieri de la DLAF ( Direcția de Luptă Antifrauda), singura instituție din România abilitată să cerceteze utilizarea fondurilor Uniunii Europene. De asemenea, ar fi oportună urmărirea realizării contractelor, deoarece acolo există posibilități multiple de fraudă și implicit de ascundere a acestora", arată Suciu.

Grigore Suciu a făcut parte în perioada 2009-2010 din Corpul de Control al Primului Ministru.

Comenteaza