Foştii PDL-işti promit că nu vor mai bloca Autostrada Transilvania

Foştii PDL-işti promit că nu vor mai bloca Autostrada Transilvania
Liberalii clujeni recunosc că, odată cu victoria lui Klaus Iohannis în alegeri, PNL va demara negocieri în parlament, astfel încât să găsească în cel mai scurt timp o majoritate care să înlocuiască guvernul Ponta cu un executiv liberal. Foştii PDL-işti promit că, odată reveniţi la guvernare, nu va mai apărea vreun nou Gheorghe Dobre care să pună iarăşi autostrada ardelenilor pe butuci.

„N-am pornit încă discuţiile, pentru că deocamdată suntem concentraţi pe finalizarea numărării voturilor şi securizării victoriei lui Klaus Iohannis, dar categoric vom porni negocieri pentru construirea unei noi majorităţi, pentru că e foarte important ca PNL să formeze noul guvern. Klaus Iohannis a câştigat alegerile cu un program de dreapta, iar PNL e obligat să formeze un guvern de dreapta, cu Cătălin Predoiu premier, care să pună în practică acest program. N-am discutat încă de unhde vom încerca să obţinem voturile necesare formării unei noi majorităţi parlamentare, dar cert este că vrem să ajungem la guvernare respectând procedurile legale, fie prin demisia actualului guvern, fie prin demiterea lui prin moţiune de cenzură", a afirmat vicepreşedintele PNL, senatorul Alin Tişe.

Foştii PDL-işti promit că, odată reveniţi la putere, nu vor mai repeta greşeala blocării proiectului Autostrăzii Transilvania, atât cât a mai rămas din el. „Vă garantez că nu vom bloca nici un proiect la nivel de Cluj. Avem, în sfârşit, un preşedinte ardelean şi asta garantează că Transilvania va beneficia în sfârşit de o dezvoltare eficientă. Va fi vorba, de fapt, de o reechilibrare a investiţiilor guvernamentale în Transilvania, pe măsura contribuţiei acestei zone la construirea bugetului naţional. Pe vremea lui Gheorghe Dobre au fost alte vremuri şi am învăţat din greşeli. A fost prima oară când, ca să zic aşa, am încălţat pantofii la guvernare. Acum avem bocanci şi, dacă va fi nevoie, vom călca totul în picioare pentru a da Transilvaniei şi Clujului ceea ce merită", a spus co-preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda.

Judeţul Cluj a fost dumnică al doilea pe ţară, după Ilfov (cu 40% voturi pe tabelele electorale) ca prezenţă la vot, al patrulea, ca procent obţinut de Iohannis, după Harghita, Covasna şi Sibiu şi primul pe ţară ca număr de voturi obţinute de neamţ. În aceste condiţii, liderii locali ai PNL Cluj, garantează că interesele clujenilor vor avea prioritate la Bucureşti pe măsura votului de duminică, fără a putea spune de pe acum dacă şi câţi miniştri clujeni se vor regăsi în viitorul executiv. „Vom avea grijă ca aceste voturi să fie auzite la Bucureşti astfel încât interesele clujenilor să fie bine reprezentate", a declarat Buda.

 

Comenteaza