George Simion: "Republica Moldova nu este o țară"

George Simion: "Republica Moldova nu este o țară"

Președintele partidului AUR, George Simion, spune că vrea o unire cu Republica Moldova, iar aceasta, în ochii guvernanților de peste Prut, este văzută drept o destabilizare.

Simion a reacționat la declarațiile făcute de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, în care afirmă faptul că politicianul român participă la „un efort de destabilizare a Republicii Moldova”. Liderul AUR spune că urăște „din străfundul sufletului hotarul de la Prut” și că Republica Moldova „nu este o țară, este un stat”.

„Republica Moldova, în opinia mea, nu este o ţară, este un stat. Urăsc din străfundul sufletului meu hotarul de la Prut. Nu văd niciun argument pentru care al doilea stat românesc să continue să existe în altă componenţă decât în componenţa ţării mame.

Cu siguranţă nu-mi doresc perpetuarea unei statalităţi moldoveneşti diferită de România. Eu iubesc România de la Nistru până la Tisa”, a spus George Simion marți, într-o conferinţă de presă, citat de Hotnews

„Vă daţi seama că noi avem un plan de unire. Adică nu ne dorim să mai existe Preşedinţie, Guvern, Parlament acolo, la Chişinău, ci vrem să avem o singură ţară, cum am avut înainte ca doi criminali ai istoriei - Stalin şi Hitler - să ne despartă.

Cu siguranţă în ochii guvernanţilor din Republica Moldova asta e echivalent cu o destabilizare, dar ăsta sunt eu de mic, aşa m-au învătat bunicii că e corect”, a mai transmis Simion.

Comenteaza