Încă o categorie de polițiști vor primi compensații pentru chirie. Deputatul Sorin Moldovan: „Reprezintă un pas mic făcut în direcția bună”

Încă o categorie de polițiști vor primi compensații pentru chirie. Deputatul Sorin Moldovan: „Reprezintă un pas mic făcut în direcția bună”
| Foto: Facebook.com/Sorin Moldovan

Polițiștii vor putea benefica de compensație pentru chirie atunci când locuința închiriată se află în localitatea unde aceștia muncesc sau pe o rază de până la 70 km în jurul acesteia. 

Potrivit deputatului liberal Sorin Moldovan, situațiile în care poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului nu găsea o locuință în apropierea locului de muncă sau în cazul marilor orașe unde prețurile chiriilor sunt prea mari, au evidențiat nevoia modificării art. 31 din Legea nr.360/2002.

Împreună cu colegii deputați și senatori din grupul PNL am inițiat un proiect de lege prin care rezolvăm problema polițiștilor.

Astfel, astăzi (miercuri - n.red.) în plenul Camerei Deputaților a fost adoptat proiectul de lege care prevede ca poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul are dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie de până la 50% din salariul lunar pentru a putea închiria o locuință fie în localitatea unde a fost numit/mutat sau la o distanță de cel mult 70 de km de locul de muncă.

Legea merge către Președinte pentru promulgare. Acest proiect reprezintă un pas mic făcut în direcția bună, însă, consider ca este necesar chiar vital să regândim sistemul de salarizare a celor din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională pentru a rezolva problemele legate de deficitul de personal”, a transmis parlamentarul PNL Cluj.

Comenteaza