Ioan Rus: „N-am avut nici o discuţie cu EADS”

Ioan Rus: „N-am avut nici o discuţie cu EADS”
Prezent la Cluj, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, neagă orice implicare a sa în scandalul EADS. El a dat, totodată lămuriri despre alte două noi controverse iscate în jurul numelui său, respectiv posibila preluare a conducerii SRI după alegeri, dar şi despre angajarea unei nepoate la Comisia Europeană.

Nici ca ministru, nici ca persoană privată, Ioan Rus n-a avut niciodată nici o întâlnire, nici o discuţie, directă sau prin interpuşi, cu EADS, sigur, e o onoare să te pună cineva alături de cancelarul Germaniei Gerhard Schroder, alături de Bodo Hornbach. Nevoia de management integrat al frontierelor s-a discutat pe finalul mandatului meu de ministru de Interne, dar negocierile s-au purtat după încheierea mandatului meu. Justiţia să-şi facă treaba şi, dacă n-a greşit nimeni e foarte bine, iar, dacă a greşit cineva să plătească. Astfel de discuţii, însă, fac rău României şi vieţii economice din România", a declarat Rus. Amintim că numele său a fost pomenit, alături de cele ale lui Schroder, Hornbach, Ion Ţiriac şi Elena Udrea într-un articol din ediţia on-line de limbă germană a publicaţiei Huffington Post, semnat de jurnalistul român Vlad Georgescu, legat de un posibil scandal de corupţie privind contractul acordat de autorităţile române companieie franco-germane EADS pentru pregătirea frontierei de est a României ca frontieră Schengen. Recent procurorii germani au recunoscut public că au demarat o anchetă legat de acest scandal.

A primit propuneri doar de la soţie

Ministrul clujean a dezminţit, în maniera sa caracteristică, şi faptul că i s-ar fi propus preluarea conducerii SRI după alegerile prezidenţiale, în ipoteza în care Victor Ponta ar f noul preşedinte, iar actualul director al serviciului secret, George Maior ar fi desemnat şef al guvernului. „Pentru după alegeri, în afară de nevastă-mea, care mi-a propus să vin acasă, n-am primit nici o altă propunere", a spus Rus. El a da de înţeles că ar putea respinge inclusiv propunerea soţiei. „Nu toate propunerile se şi acceptă", a adăugat Rus.

Despre nepoată: "Deie-i Dumnezeu sănătate!"

El a confirmat, în schimb, faptul că Ioana Rus, angajată ca expert la cabinetul comisarului european Corina Creţu, este ruda sa. „Doamna Rus de la Comisia Europeană lucrează acolo de 12 ani şi da, îmi e rudă. Deie-i Dumnezeu sănătate, că e foarte inteligentă", a comentat Rus.

 

Comenteaza