IPJ Cluj a deschis zece dosare penale în ziua alegerilor. Poliștii cercetează în continuare posibile fraude

IPJ Cluj a deschis zece dosare penale în ziua alegerilor. Poliștii cercetează în continuare posibile fraude

Până la ora 19:00, în județ au fost înregistrate 26 de incidente privind scrutinul. 

"La nivelul județului Cluj, până la ora 19.00, au fost înregistrate 26 incidente sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu celeritate. Dintre acestea 7 nu s-au confirmat, 5 sunt în curs de verificare, în 4 situații au fost aplicate sancțiuni contravenționale, iar în alte 10 cazuri au fost înregistrate dosare penale.

În continuare, se pune accent pe secțiile de votare în care se formează aglomerări de persoane, în vederea prevenirii situațiilor negative. Până la ora menționată mai sus a fost înregistrat un procent de peste 80% pentru urna mobilă.

În cadrul activităților pe linie rutieră au fost oprite în trafic pentru verificări peste 250 de autovehicule, fiind aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, nefiind constatate infracțiuni rutiere.

În continuare, efectivele MAI își concentrează misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile", a transmis IPJ Cluj. 

Comenteaza