Kelemen Hunor, ironic cu guvernanţii care nu văd scumpirea carburanţilor. „Poate le dăm ochelarii noştri"

Kelemen Hunor, ironic cu guvernanţii care nu văd scumpirea carburanţilor. „Poate le dăm ochelarii noştri
Kelemen Hunor le-a oferit ochelarii săi guvernanţilor care nu au văzut creşterea preţului carburanţilor.

O întreagă serie de lideri ai PSD şi ALDE au refuzat să vadă scumpirea carburanţilor la pompă. Călin Popescu-Tăriceanu, Ionuţ Mişa, Liviu Pop, Rovana Plumb, Toma Petcu sunt numai câţiva dintre cei care ori nu alimentează, ori nu au văzut majorări de preţ. Premierul Mihai Tudose a văzut ceva, dar dă vina pe uraganele din Golful Mexic. Rovana Plumb a fost de-a dreptul mistică: "Dacă domnul Dragnea a declarat că prețurile nu vor creşte, aşa va fi".

Invitat la o emisiune TVR Cluj, liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-a luat peste picior pe guvernanţi, deşi uniunea are protocol de colaborare cu ei. „Poate le dăm ochelarii noştri să vadă, că sunt ochelari buni, poate reuşesc astfel să vadă realitatea. Nu am ce comenta astfel de declaraţii. Simte orice om când cresc preţurile. Simte orice om când puterea de cumpărare scade. Nu trebuie să fii filosof, nu trebuie să fii jurnalist, nu trebuie să fii analist politic cu batistuţă la buzunar ca să vezi aşa ceva", a spus Kelemen.

În şedinţa din 30 august, Guvernul a aprobat Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal şi majorarea accizelor pentru benzină şi motorină gradual, în două etape: cu 0,16 lei/litru, începând cu 15 septembrie 2017, şi cu încă 0,16 lei/litru, începând cu 1 octombrie 2017, niveluri valabile până în anul 2022, inclusiv. Din momentul anunţării până în prezent, preţurile carburanţilor au crescut în realitate la pompă cu 40-50 de bani, depăşind pragul de 5 lei/litru, atât în cazul benzinei, cât şi al motorinei.

DECLARAŢIE
"Preţul carburnatului nu a crescut din cauza accizei. Dacă faceţi o analiză pe creşterea preţului barilului de petrol influenţat de fenomenele meteo din Golful Mexic, o să vedeţi că nu a crescut absolut deloc din cauza accizei"
Mihai Tudose, premierul României

 

Comenteaza