Kelemen: PPMT nu e o formaţiune incomodă pentru noi, de fapt nu există. Afirmaţiile lui Tokes-aberaţii

Kelemen: PPMT nu e o formaţiune incomodă pentru noi, de fapt nu există. Afirmaţiile lui Tokes-aberaţii
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, califică drept "aberaţii" afirmaţiile făcute de europarlamentarul Tokes Laszlo referitoare la Uniune, spunând, în acest context, că PPMT nu este o formaţiune "incomodă" pentru UDMR, ci "de fapt nu există" întrucât "nu a primit încrederea" electoratului.

Kelemen Hunor a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că UDMR s-a obişnuit cu afirmaţiile lui Tokes Laszlo care, de 20 de ani, nu face altceva decât să repete anumite chestiuni.

"Toate afirmaţiile sunt nişte aberaţii made Tokes, niciuna dintre ele nu poate fi susţinută cu argumente. Resping toate aceste afirmaţii mincinoase. PPMT nu este o formaţiune incomodă pentru noi, de fapt nu există, deocamdată nu a primit încrederea şi sunt convins că nici nu o va primi din partea electoratului nostru. Cei de la PPMT nu au nicio responsabilitate faţă de comunitatea maghiară. Cu doi primari nu cred că ei vor rezolva problemele comunităţii maghiare. La alegerile de anul trecut, 90 la sută dintre maghiari au votat cu noi, iar, din acest punct de vedere, avem responsabilitatea de a-i reprezenta în Parlament aşa cum credem noi că trebuie să o facem. Noi suntem obişnuiţi cu aceste afirmaţii, de 20 de ani Tokes nu face altceva decât repetă aceste chestiuni şi nu s-a schimbat nimic faţă de ultimii ani", a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, UDMR are peste 200 de primari şi câteva mii de consilieri şi duce toată greutatea şi responsabilitatea faţă de comunitatea maghiară din România, atât în administraţiile locale, cât şi în Parlament şi în opoziţie, "cu o putere care are 70 la sută în Parlament".

"Simţim şi ştim exact ce trebuie să facem şi cum trebuie să procedăm. În rest, Tokes se poziţionează în acest moment faţă de noi fiindcă nu are altă posibilitate. El nu are nimic de spus despre viitorul comunităţii maghiare, nu este un partener pentru nimeni, nici măcar pentru cei care au luat voturi, pentru că PPMT nu a reuşit să intre în Parlament. Noi, cu această forţă cu care am fost învestiţi, trebuie să apărăm drepturile obţinute şi trebuie să facem paşi pentru a lărgi sfera drepturilor comunităţilor naţionale, atât în ceea ce priveşte amendarea Constituţiei, cât şi când vorbim de proiectul de regionalizare", a conchis liderul UDMR.

Europarlamentarul Tokes Laszlo afirma, sâmbătă, că PPMT este "un partid incomod pentru UDMR", Uniunea devenind "vocea maghiară a puterii române", dar adăuga că reprezentanţii PPMT sunt "incomozi" şi pentru "puterea românească", întrucât nu pot fi "cumpăraţi".

Tokes Laszlo acuza "nomenclatura UDMR" că "abuzează" de încrederea comunităţii maghiare şi spunea că Uniunea este folosită de "puterea Ponta" precum nişte "elevi cuminţi", pentru a demonstra că în România s-a rezolvat problema minorităţilor.

 

Comenteaza