Kelemen: Suntem de multe ori nemulţumiţi cu UE, dar fără fonduri europene multe investiţii nu am fi făcut

Kelemen: Suntem de multe ori nemulţumiţi cu UE, dar fără fonduri europene multe investiţii nu am fi făcut

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la inaugurarea noului ambulatoriu al Spitalului Orăşenesc Sângeorgiu de Pădure, că de multe ori se afirmă nemulţumirea faţă de Uniunea Europeană, însă trebuie subliniat clar faptul că fără fondurile europene multe investiţii nu ar fi fost posibile.

"De foarte multe ori spunem că suntem nemulţumiţi de ceea ce ne înconjoară, suntem de foarte multe ori nemulţumiţi cu Uniunea Europeană, dar trebuie să spunem foarte clar şi foarte sincer că anumite investiţii fără fonduri europene nu am fi făcut, nu ar fi fost posibile. Şi această investiţie este una dintre investiţiile care au fost realizate şi sunt multe alte investiţii asemănătoare. Cred că nu există cu localitate în judeţul Mureş unde să nu avem proiecte finanţate din fondurile europene, unde noi, din fonduri europene, încercăm să ridicăm calitatea vieţii, să asigurăm servicii de calitate. Şi asta este extrem, extrem de important, fiindcă suma din care s-a realizat această investiţie, aproape 100%, cu o mică excepţie de 2%, dacă nu mă înşel, a venit de la Uniunea Europeană şi este important, trebuie să continuăm acest drum", a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a subliniat că trebuie căutate resurse financiare, din toate locurile de unde pot fi accesate, de la bugetul naţional, de la Uniunea Europeană, fiindcă doar astfel comunităţilor li se poate asigura un trai mai bun.

Spitalul din Sângeorgiu de Pădure are 54 de angajaţi şi deserveşte o populaţie de circa 30.000 de persoane.

Comenteaza