La Cluj au început pregătirile pentru alegerile parlamentare și prezidențiale

La Cluj au început pregătirile pentru alegerile parlamentare și prezidențiale
| Foto: Facebook Prefectura Cluj

Prefectura Cluj anunță că au avut loc primele discuții între autoritățile locale pentru pregătirea și organizarea transparentă și în condiții bune a tururilor de scrutin care urmează.

Reprezentanții Prefecturii Cluj precizează că au fost discutate o serie de aspecte tehnice și administrative, dar și aspecte legate de securitatea procesului electoral.

„Pregătirea tururilor de scrutin a început, iar prima ședință de lucru cu reprezentanții Biroului Electoral Județean, alături de membrii Tribunalului din cadrul celor două Birouri Electorale Județene și cu reprezentanții autorităților cu atribuții organizatorice, s-a desfășurat la inițiativa și sub conducerea doamnei Irina Munteanu, prefectul județului Cluj.

Dintre autoritățile cu atribuții tehnice în organizarea procesului electoral amintim Autoritatea Electorală Permanentă - Direcția Județeană, Direcția Județeană a Serviciului de Telecomunicații Speciale, Direcția Județeană de Statistică și, nu în ultimul rând, reprezentanții aparatului tehnic din cadrul Instituția Prefectului.

Au avut loc discuții preliminare referitoare la organizarea proceselor electorale. Acestea implică o serie de aspecte tehnice și administrative pentru a asigura desfășurarea corectă și transparentă a alegerilor, cum ar fi: stabilirea calendarului aproximativ al instructajelor reprezentanților autorităților locale, planificarea liniilor directoare ale organizării părții de logistică și infrastructură pentru desfășurarea în condiții optime a tururilor de scrutin. Au fost discutate și o serie de elemente specifice referitoare la asigurarea securității și integrității procesului electoral, elemente de natură tehnică, instruirea personalului tehnic”, au transmis reprezentanții Prefecturii Cluj.

Comenteaza