La Cluj, trădătorii nu mai au loc de întors

La Cluj, trădătorii nu mai au loc de întors
Trei primari au profitat, la Cluj, de controversata ordonanţă a migratorilor şi au dat vechile PNL şi PDL pe ciolanul promis de PSD. Potrivit liderilor locali ai noului PNL, care se pregăteşte să revină la guvernare, odată cu alegerea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, dezertorii nu vor mai fi primiţi înapoi.

Primarul din Sânmărtin, Ioan Fărtan (ex-PDL, ex-PNL), cel din Bobâlna, Augustin Mureşan (ex-PDL) şi cel din Jichişu de Jos, Ioan Moncea (ex-PDL) n-au rezistat cântecului de sirenă interpretat timp de 45 de zile de PSD şi au migrat acolo unde credeau ei că va rămâne pâine şi cuţitul şi după 16 noiembrie. S-au înşelat. Culmea este că, deşi legea anti-migraţie este din nou în vigoare, ei s-ar putea întoarce la vechile lor partide (fuzionate între timp) fără a-şi pierde mandatele.

Conform legii statutului aleşilor locali, una din situaţiile în care primarului îi încetează de drept mandatul este „pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă a fost ales", or, prin eventualele demisii din PSD, cei trei nu şi-ar pierde calitatea de membri ai partidului politic pe a cărui listă au fost aleşi, PNL (prin intermediul USL), respectiv PDL, deci nu li s-ar aplica prevederile aşa-zisei legi anti-migraţie.

Cu toate acestea, ei n-ar mai fi reprimiţi de unde au dezertat. „Cei care au plecat plecaţi să fie, să le dea Dumnezeu sănătate lor şi familiilor lor", a spus copreşedintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda. El nu s-a lăsat impresionat nici de pilda biblică a întoarcerii fiului risipitor. „Dumnezeu poate ierta trădarea, noi nu", a adăugat Buda. „Cum să-i mai primim înapoi, când duminică Victor Ponta a câştigat, la Cluj, doar în trei localităţi, exact cele trei: Sânmărtin, Bobâlna şi Jichişu de Jos", a adăugat secretarul general al PNL Cluj, Mircea Abrudean.

Reacţiile celor trei primari migratori nu debordează de optimism. „Să fie sănătoşi, să-şi facă treaba, eu să-mi fac treaba şi să le deie Domnul să facă mai bine decât noi. Asta e, am plecat, sunt bun plecat, eu n-am să mă duc la Daniel Buda să-l rog să mă primească înapoi. Am fost şi n-am fost inspirat că am trecut la PSD, altceva ce să mai comentez, acuma că am pierdut?", a declarat Fărtan din Sânmărtin. Mureşan din Bobâlna pare cel mai afectat de decizia liderilor judeţeni ai PNL de a nu-l mai primi înapoi şi spune că n-a migrat de bună voie la PSD.

„Nici capra-n târg nu merge de voie bună, aşa a fost şi cu mersul meu la PSD. Acum, dacă domnul Buda nu doreşte să mă mai primească înapoi, eu ce să fac? Eu de mult l-am rugat pe dânsul să rezolve nişte probleme şi nu le-a rezolvat. Eu n-am avut ce face, că am avut presiuni de la PSD", a comentat Mureşan. Moncea din Jichişu de Jos e chiar agresiv. "Domnul Buda să mă sune sau să vină aici să discutăm de ce am plecat la PSD, nu să ne transmită prin presă că nu ne mai primeşte înapoi, că nu e dânsul în măsură să decidă dacă ne mai primeşte sau nu înapoi", a reacţionat Moncea.

Comenteaza