Video Liderul PNL Cluj dezminte zvonurile privind amânarea rotativei guvernamentale din luna mai: „Se va face conform protocolului”

Liderul PNL Cluj dezminte zvonurile privind amânarea rotativei guvernamentale din luna mai: „Se va face conform protocolului”

Rotativa guvernamentală dintre PSD și PNL este programată să aibă loc în jurul datei de 25 mai 2023. Social-democrații și liberalii vor schimba între ei premierul, dar și o parte din ministere. Totuși, au apărut zvonuri referitoare la o amânare până la toamnă a acestui schimb de „putere”.

Europarlamentarul Daniel Buda, care este președintele PNL Cluj, a comentat, la ZIUA LIVE, aceste zvonuri, care au apărut în special în contextul în care planurile Rusiei în Ucraina sunt tot mai clare și urmează o nouă ofensivă puternică a rușilor.

Sunt tot felul de persoane care lansează în spațiul public scenarii care sunt desprinse de orice fel de realitate. Rotativa se va face conform protocolului în luna mai. Nu există niciun fel de abordare din partea nimănui de a fi într-o logică în care să se amâne această rotativă, chiar dacă se va intensifica războiul din Ucraina. 

Aici discutăm de ceea ce înseamnă politică internă. Această coaliție și-a demonstrat capacitatea și stabilitatea de a lucra împreună chiar dacă suntem de stânga și de dreapta. Eu sunt convins că dacă fiecare își vede de treabă, lucurile vor fi pe un făgaș normal. Mesajul meu este foarte ferm și mă bazez pe discuțiile pe care le-am avut la nivelul conducerii partidului. Rotativa se va face fără discuție conform protocolului”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj a mai fost întrebat ce ar trebui să facă Nicolae Ciucă după ce nu va mai fi premier, dacă să preia șefia Senatului sau portofoliul de la ministerul Apărării.

„Împreună cu colegii din partid vom lua cele mai bune decizii astfel încât stabilitatea României să fie solidă pe mai departe și să cheltuim banii europeni. Că o să fie într-o parte sau în alta, Nicolae Ciucă și-a demonstrat capacitatea de a gestiona în mod corect interesele României”, adăugat Buda.

Comenteaza