Video Liderul PSD Cluj îl vrea iar ministru pe Vasile Dîncu: „A lăsat un gol imens pentru Transilvania”

Liderul PSD Cluj îl vrea iar ministru pe Vasile Dîncu: „A lăsat un gol imens pentru Transilvania”
| Foto: Facebook.com/PSDClujOfficial

După plecarea lui Vasile Dîncu din fruntea ministerului Apărării, Clujul a rămas fără nici o funcție de ministru. Rotativa guvernamentală de la sfârșitul lunii mai ar putea schimba acest aspect. Social-democrații clujeni și-l doresc pe liderul Consiliului Național al PSD înapoi în Guvern.

Președintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a spus, la ZIUA LIVE, că sunt cel puțin trei nume de clujeni care ar putea ocupa funcția de ministru în viitorul Guvern, în frunte cu Vasile Dîncu.

Rotativa guvernamentală este o bună oportunitate pentru a avea un clujean în Guvern. Am și făcut deja o astfel de solicitare toți președinții din regiunea de Nord-Vest. Aș vrea să spun un cuvânt de apreciere la activitatea lui Vasile Dîncu, care a fost ministru al Apărării. Dumnealui a precizat anumite motive pentru care și-a dat demisia. Este clar că a lăsat un gol imens pentru Transilvania prin lipsa unui ministru.

Este o necesitate pentru Transilvania de a avea un ministru în viitorul Guvern al României. Noi ne luptăm să avem un ministru din Cluj, fiind o capitală spirituală, economică, culturală. Vom vedea cum evoluează lucrurile. Sunt convins că vom găsi o rezolvare care să fie benefică pentru Transilvania”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alexandru Cordoș.

Fostul senator spune că nu poate să ofere nume, dar susține că sunt cel puțin 3 clujeni care ar putea ocupa funcția de ministru.

„Sunt oameni foarte implicați, cu o viziune de stângă. Cred că pot fi printre viitori miniștri. Vasile Dîncu se află pe această listă. Din ce știu eu nu își mai dorește să fie într-un nou cabinet. Trebuie întrebat el ce își dorește. Este președintele Consiliului Național al PSD, se ocupă de toate departamentele, de politici, de strategii, etc. Are foarte multe preocupări. Cu siguranță este poate primul pe această listă și pe care noi ni l-am dori”, a adăugat Cordoș.

Amintim, Vasile Dîncu a demisionat, în octombrie 2022, din funcția de ministru al Apărării, după ce a fost criticat atât de premierul Nicolae Ciucă, cât și de președintele Klaus Iohannis. Senatorul PSD Cluj l-a criticat, la rândul său, în anunțul privind demisia, pe șeful statului.

Comenteaza