Liderul PSD Cluj, Vasile Dîncu, la depunerea candidaturilor pentru Parlament: „Politica se face în echipă, și nu cu vedete” / „Clujenii nu suportă parașutații”/ Ce își propun candidații PSD Cluj

Liderul PSD Cluj, Vasile Dîncu, la depunerea candidaturilor pentru Parlament: „Politica se face în echipă, și nu cu vedete” / „Clujenii nu suportă parașutații”/ Ce își propun candidații PSD Cluj

Liderul PSD Cluj, europarlamentarul Vasile Dîncu a subliniat, la depunerea candidaturilor organizației județene pentru alegerile parlamentare, că pe listă se regăsesc politicieni, nu vedete, nu oameni care vin în ultima clipă în politică pentru a obține o funcție.

Europarlamentarul clujean a precizat că PSD Cluj promovează pe lista cu care merge la alegerile pentru Legislativ echipa și politicenii cu experiență în acest domeniu, iar primii trei candidați la alegerile din 1 decembrie și-au prezentat prioritățile.

„Semnificația principală a listei PSD Cluj este că am privilegiat ideea de echipă. Una din misiunile mele a fost aceea de a proteja echipa și de a încerca să reconstituim spiritul de solidaritate și cred că am reușit să facem asta.

Eu știu că politica se face în echipă și nu se face cu vedete. Clujenii nu suportă parașutații pe liste, pe cei care vin în ultima clipă în politică și vor să ocupe posturi. De aceea am venit cu o echipă care are câteva atribute importante. În primul rând, sunt oameni care au făcut politică și care fac politică în acest moment, iar pentru politică îți trebuie politicieni.

(...) Echipa de astăzi va avea un scor foarte bun în această toamnă și punem bazele unei schimbări esențiale pentru județul Cluj”, a declarat Vasile Dîncu.

Cei care vor merge în Parlamentul României vor avea mai multe misiuni, în opinia liderului PSD Cluj.

„În primul rând vor reprezenta comunitatea și un transilvanism inclusiv, adică un transilvanism care este un model pentru România, nu unul care separă, ci pozitiv.

A fost o euforie de dreapta în Transilvania, dar deceniul Iohannis s-a încheiat cu o dezamăgire imensă și vedem și dinamica neoliberalismului din județele din Transilvania care este descendentă. Asta înseamnă că politica socială va fi misiunea celor care ne vor reprezenta acolo. Clujul este orașul prețurilor mari, al imobiliarelor de Guiness Book, ceea ce ne va preocupa pe noi va fi să încercăm să aducem o dimensiune socială politicii locale și de la București.

O altă dimensiune a politicii noastre va fi a luptei pentru descentralizare. A început, dar s-a blocat între timp”, a completat Vasile Dîncu.

Europarlamentarul clujean a mai declarat că organizația județeană se așteaptă să obțină trei mandate, un senator și doi deputați dar ar putea ajunge și la doi senatori, la redistribuire, existând totdodată posibilitatea de a obține trei deputați.

Ce priorități au candidații PSD Cluj

Cei trei candidați PSD Cluj la alegerile parlamentare, secretarul executiv al organizației județene, Alexandru Cordoș, senatorul Răzvan Ciortea și prim-vicepreședintele PSD Cluj, Remus Lăpușan au spus că vor avea mai multe obiective în Legislativul României.

Alexandru Cordoș (deschide lista la Senat): „Sunt onorat să deschid lista pentru Senat a PSD Cluj. Suntem, pe această listă, oameni cu experiență, pe de-o parte, dar și oameni dornici de afirmare. Sunt convins că se vor continua politicile realizate în ultimii ani în județul Cluj, și le vom închega cu o legislație care să favorizeze dezvoltarea, politicile sociale și tot ce înseamnă marile proiecte de investiții. Județul Cluj are nevoie de o coeziune socială, nu numai locală ci și națională, de o coeziune regională, pe de o parte, și pe de altă parte de o susținere a guvernelor viitoare.

PSD va avea un rol esențial în guvernarea viitoare, de asemenea, va avea și președintele României, iar noi, cei din Cluj vom face tot posibilul să arătăm că ceea ce nu s-a întâmplat în 20 de ani se poate întâmpla în următorii ani”.

Răzvan Ciortea (deschide lista la Camera Deputaților): „E o onoare pentru mine să deschid lista la Camera Deputaților. Mă voi duce în Parlament cu o misiune clară, voi avea în vedere trei domenii și anume sănătatea, educația și economia. Știm cu toții ce se întâmplă în școlile noastre, voi avea misiunea de a legifera pentru a ne ocupa de ceea ce se întâmplă în acest domeniu. În ce privește sănătatea, știu că 1800 de bătrâni se află pe listele de așteptare pentru spitale paliative, voi lupta pentru crearea unor astfel de spitale în România.

Din punct de vedere economic, împreună cu Guvernul vom crea programe pentru antreprenorii locali”.

Remus Lăpușan (ocupă a doua poziție pentru Camera Deputaților): „Suntem o echipă puternică ce cu siguranță va avea succes la alegerile parlamentare și la prezidențiale, unde sunt convins că Marcel Ciolacu va face un scor bun inclusiv aici la Cluj, iar pe 8 decembrie va câștiga președinția României.

Le mulțumesc celor 40.000 de cetățeni din județul Cluj care au votat pentru susținerea candidaturilor noastre la Camera Deputaților și Senat. Cred că împreună trebuie să dezvoltăm economia locală, producția românească, să susținem producătorii locali. Sunt un ardelean onest, corect și ceea ce spun și fac, și cred că prin dialog și muncă Clujul poate să prospere”.

Social democrații clujeni au depus joi dimineață lista candidaților la Biroul Electoral Județean Cluj.

Candidații pentru Senatul României:

Alexandru Cordoș - cadru didactic universitar
Adina-Emilia Marinca- avocat
Horea-Dorin Chirteș - antreprenor
Anna Rusu- director economic
Valentin-Dorel Pojar - primar
Mircea-Iosif Rus - cercetător

Candidații pentru Camera Deputaților

Răzvan Iulian Ciortea- senator
Remus Gabriel Lăpușan - membru Uniqa Asigurări
Ioan Oleleu- vicepreședinte ANSVSA
Laura Elena Chiorean - avocat
Cristian-Vasile Chifor -inginer constructor
Ovidiu-Ioan Săcară- director
Luana-Beatrice Șerban - consilier parlamentar
Andrei Bradea - director vânzări
Aurelia Cristea - director
Vasile Băgăcean - laborant
Claudiu Dumitru Ghencian - antreprenor
Horațiu Muntean-Roșca - director
Teodora Valean- consilier județean

 

 

Comenteaza