Liderul UDMR Cluj: „Au fost şi români care au semnat pe listele noastre pentru europarlamentare”

Liderul UDMR Cluj: „Au fost şi români care au semnat pe listele noastre pentru europarlamentare”
| Foto: Facebook.com/Csoma Botond

Liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, clujeanul Csoma Botond, susţine că listele Uniunii pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie au fost semnate şi de români, UDMR reuşind să adune, în total, aproximativ 300.000 de semnături.

Deputatul clujean a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că acţiunea de strângere a semnăturilor a decurs bine pentru UDMR, mai bine decât în 2019.
 
”La noi a mers bine, mai bine decât în 2019. Am văzut în judeţul Cluj ce s-a întâmplat. În Cluj-Napoca, unde câteodată ne-am confruntat cu diferite dificultăţi în privinţa adunării semnăturilor, acum nu am avut nicio problemă. Ba din contră, am strâns mai multe semnături decât era prevăzut pentru organizaţia judeţeană a UDMR Cluj. Am strâns aproape 300.000 de semnături în total pe ţară.  Au semnat şi români. Am avut un stand în centrul Clujului la care au semnat şi români”, a spus Csoma Botond, potrivit news.ro.
 
În ceea ce priveşte pragul electoral, deputatul UDMR a subliniat că nu are nicio teamă cu Uniunea nu îl va trece.
 
”Nu ne este frică. Aceste alegeri s-au comasat, dar este foarte important ca şi maghiarii să meargă în aceaşi proporţie la vot ca şi românii. Dacă nu există o diferenţă în privinţa participării la vot, atunci nu va exista nicio problemă.  Ne putem aştepta la un rezultat bun”, a menţionat liderul grupului parlamentar al UDMR.
 
Csoma Botond a explicat că miza alegerilor locale din 9 iunie este, pentru UDMR, păstrarea numărului de primari existent, cel mai important fiind să nu piardă edili în urma scrutinului. ”Sunt toate şansele ca primarii UDMR în funcţie să fie realeşi”, a menţionat Csoma.

Comenteaza